Harich 3

Dubbele punten in één weekend voor Harich 3,

Evenals vorig seizoen, kampt Harich 3 structureel met een tekort aan spelers. Vandaar dat er op niet op zaterdag 15, maar op vrijdagavond 21 sept. gespeeld werd tegen DOW/Wêz Handich 3 in Eastermar.  Het weer was een beetje onheilspellend. Na een paar flinke plensbuien, bleef het tijdens de wedstrijd gelukkig wel droog.

Nynke M., Ype en Harmen v/d B. waren nog met ons mee, zodat we compleet en met 2 wissels konden spelen.  Bedankt daarvoor!

Harich 3 opende de wedstrijd en bouwde gedurende deze eerste helft  steeds meer aan een voorsprong. Er werden mooie kansen gecreëerd en gemaakt. Ruststand: 7-11.

De tweede helft stagneerde de score enigszins. Maar onze scherpschutter Janneke zette nog wel even door.   De wissels Nynke en Harmen kwamen nog binnen de lijnen en uiteindelijk was de eindstand  12-17. Punten binnen en op naar 22 sept.

Doelpunten: Gerben, Marja, Nynke, Ype, Jan en Martina 1x Annikki 4x (2 strw), Janneke 7x

Nog geen dag later dus……de wedstrijd tegen  Waterpoort 2.  Met vandaag een iets andere aanvulling van spelers dan gisteravond: Peter de G. en Jacob S.  In de aanval starten Jan, Jacob, Marja en Annikki.  In de verdediging:  Gerben , Sierd,  Froukje en  Martina.

Of het de wedstrijd van de avond ervoor was , welke bij sommigen misschien nog in de benen zat, of iets anders. Maar het scoren wilde niet echt loskomen. Kansen waren er wel, maar helaas win je daar geen wedstrijd mee. In de rust stond er een schamele stand van 5-5 op het bord.

Er moest even wat gebeuren. Janneke kwam binnen de lijnen en wist meteen te scoren. Daarna scoorde Waterpoort nog één keer gelijk. En in de loop van de tweede helft wist Harich heel langzaam een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk bleef de winst in Harich, eindstand: 11-8.

En zo heeft Harich 3 dus 4 punten in 24 uren binnen gehaald. Een heel mooi resultaat.

Doelpunten: Marja, Froukje en Jan 1x, Annikki 2x (strw.), Janneke en Jacob 3x

DTG 2 – Harich 3

Zaterdag 29 september, een zonovergoten dag. De derby tegen DTG 2.  Mooier kon het niet. Frans v/d H. kon deze wedstrijd spelen, Rommy v/d H en Krijn S. waren de wissels. Top.. en fijn dat we zo weer compleet konden starten. We waren er helemaal klaar voor.

Harich opende sterk en kwam zelfs op een mooie voorsprong van 5-0. Toch slopen er daarna periodes van minder goed spel in. Aanvallen werden niet goed opgezet en te veel balverlies. DTG kwam daarentegen steeds makkelijker in hun spel. Dit resulteerde in een ruststand  van 4-5.

Duidelijk was dat Harich aan de bak moest…Na  rust opende Harich. Wist ook eigenlijk steeds een voorsprong te houden. Dit zag er goed uit. Helaas raakte Jan er met een hele vervelende enkelblessure uit. Krijn wist dit echter prima op te vangen, maar zoiets geeft wel een smet aan de wedstrijd. Op de stand van 9-12 zag het er nog goed uit. Daarna heeft  Harich langzaamaan de wedstrijd uit handen gegeven. Op 13-13 kwam DTG langszij. Met een hele spannende slotfase ging DTG er met de winst vandoor: 15-14. Flink balen, geen punten en Jan uitgeschakeld!!

Doelpunten: Froukje en Jan 1x, Frans, Marja en Janneke 2x, Sierd 3x (1 strw.), Annikki 3x( 2 strw.)

Harich 3 – Oerterp/VKC 2

Beide teams stonden op 6 punten uit 3 wedstrijden bij aanvang van deze wedstrijd. Tegenstander was voor Harich 3 eigenlijk onbekend. Geen idee welke kant deze wedstrijd op zou kunnen gaan. We konden deze week weer compleet starten met Jacob, Frans, Annikki en Marja in de eerste aanval. Sierd, Gerben, Janneke en Froukje in de verdediging.

Jan-Yke, Marrit en Ype versterkten ons als wissels. Vanaf het moment dat het fluitsignaal klonk, was Harich eigenlijk heer en meester in deze wedstrijd. Een legio aan kansen, welke bij lange na niet eens allemaal benut werden. In de rust stond er een ruime voorsprong van 13-2 op het scorebord.

En dit beeld was in de tweede helft hetzelfde. Jan-Yke en Marrit  hebben nog even gespeeld. Uiteindelijk werd de eindstand 20-6.

Doelpunten: Gerben en Marja 1x, Froukje 2x, Sierd 2x (1 strw.), Jacob 4x, Janneke 5x, Annikki 5x (1 strw.)

Helaas konden we door een te kort aan spelers de wedstrijd tegen Parabool niet spelen. Deze wordt in de herfstvakantie op woensdag 24 okt. gespeeld.

Annikki  Schotanus