Harich 3

Harich 3 –  Wêz Handich/DOW 3

Na een paar lastige wedstrijden, met verlies, kon Harich 3 wel weer punten gebruiken. Kans op punten zou er deze wedstrijd op 28 april absoluut zijn. De uitwedstrijd werd gewonnen.  Dat biedt altijd een mooi perspectief, al geeft  dat natuurlijk geen garantie. Dit bleek ook wel. Het eerste deel van de wedstrijd was niet voor Harich 3. Pas op een stand van 5-5 lukte het om voor het eerst op voorsprong te komen.

Met een kleine voorsprong van 9-8, gingen we de rust in. Vandaag hadden we een ruim bezette reservebank. Met eigen spelers, maar ook de jeugd was er weer bij: Alie Klijnstra, Femke v/d Brug en Johan Van Dijk.  Zij werden ook ingezet en waren een hele goede steun voor Harich 3.

Na de rust werd de voorsprong langzaam groter. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met

18-15. Belangrijke punten voor handhaving in deze klasse.

Doelpunten: Femke 1x, Johan, Sierd en Rommy 2x, Marja 3x, Frans en Annikki 4x (2 strw.)

Harich 3 – Drachten 5

Drachten 5 stond op deze mooie zaterdag als tegenstander in het veld. Zij hebben nog geen punten weten te behalen in deze competitie. Harich 3 kan nog steeds punten gebruiken. Dus deze wedstrijd weer aan de bak. Ditmaal een iets minder bezette bank, met eigen spelers en Anouk v/d Brug uit de jeugd.

De wedstrijd startte wat stroef, wat een achterstand gaf van 1-4. Alsof de warmte wat in de benen zakte bij Harich. Dit moest anders. Gelukkig werd het daarna wel opgepakt, al was het wat fysiek op bepaalde momenten. Harich wist evenals de vorige wedstrijd na een zwak begin langzaamaan langszij en op voorsprong te komen. De ruststand was 12-10 voor Harich. Er moest nu doorgezet worden, want 2 punten verschil is niet heel ruim. Om nog wat meer schotvermogen te krijgen, kwam Anouk er de tweede helft in.

Deze helft was duidelijk voor Harich. De voorsprong werd behouden en uitgebouwd. Wat een uiteindelijk stand gaf van 23-17. Nog geen definitieve handhaving, maar wel belangrijke punten. Harich staat op een 5e plaats met 9 punten uit 12 wedstrijden. Op de 6e en 7e plaats staan DOW/WH 3 met 9 punten en Waterpoort 2 met 8 punten. Zit dicht bij elkaar dus.

Doelpunten: Gerben en Anouk 1x, Rommy en Marja 2x, Thijs 4x, Frans 6x (1strw), Annikki 7x

Annikki Schotanus