Harich 3

Harich 3 – Oerterp 2

Helaas hebben we een zeer verspreid seizoen voor wat betreft de wedstrijden. Weer 2 weken speelvrij….25 mei mochten we weer. Oerterp was de tegenstander. De wedstrijden tegen Oerterp zijn wat wisselend geweest.  In de zaal wonnen we wel, maar ging het niet allemaal heel gemakkelijk. De thuiswedstrijd op he veld werd weer ruim gewonnen met 20-6.  Matteo kon er helaas niet bij zijn. Jan, Marja, Frans en Annikki startten in de aanval. Froukje, Gerben, Janneke en invaller Thijs in de verdediging. Sierd als eerste reserve op de bank en Rianne natuurlijk.

We moesten allemaal wennen aan het veld van Oerterp, omdat er nog op een extra groot kunstgrasveld gespeeld wordt. Tot de stand van 4-4 ging het  gelijk  op. Daarna werd de voorsprong langzaam uitgebouwd tot een ruststand van 5 – 9.

De tweede helft trok Harich de wedstrijd helemaal naar zich toe en wist nog 9 x te scoren. Aan de andere kant werd de nul gehouden, althans voor de tweede helft. Oerterp kwam er  niet meer aan te pas. Sierd overigens wel, hij kwam er nog even in voor Thijs. En Rianne voor ondergetekende.  En allebei ook op papier 😊Eindstand: 5-18. Doelpunten: Janneke 6x, Annikki 3x, Rianne 2x, Jan 2x Marja, Frans, Thijs, Sierd en Froukje 1x.

Harich 3 – Parabool 4

Harich 3 draait een heel mooi seizoen. En zo speelden we zaterdag 1 juni onze strijd voor een mogelijk kampioenschap. Bij winst was er nog een kans….Dat het heel lastig zou worden wisten we. Maar gebrand waren we allemaal…Het was in ieder geval een prachtige zomerse dag. Aanval: Frans, Matteo, Froukje en Annikki. Gerben, Sierd (jawel..vandaag in de basis), Rianne en Janneke verdediging.  Sita, Jacob en later Jan, op de bank.

Froukje opende de wedstrijd, daarna nam Parabool het heft in handen..2-6 was het op een bepaald moment. Er moest dus wel wat gebeuren. Dat lukte gelukkig…Er werd over en weer gescoord en Harich kwam steeds een beetje dichterbij. Bij rust was het weer gelijk: 8-8. De tweede helft werd er aan beide kanten niet veel ruimte gegeven. Sita en Jacob kwamen er nog in, om weer even andere energie in het verdedigingsvak vak te krijgen. Dit pakte goed uit.  Harich kwam nog op 11-10. Helaas lukte het niet om dit verder door te drukken. Parabool pakte de staart van de wedstrijd…eindstand werd uiteindelijk 11-13. Parabool werd hierbij kampioen. Voor Harich kan er misschien nog promotie in het verschiet liggen. Dat is nog afhankelijk van het laatste speelweekend. En….nu eerst Beachkorfbal in een, alweer, speelvrij weekend.

Doelpunten: Froukje,  Annikki, Rianne, Janneke, Jacob 1x, Sierd 2x, Matteo 4x

Harich 3 – DOW/Wêz Handich 3

Zaterdag 20 april werd pas de eerste veldwedstrijd gespeeld van 2019. Tegenstander was DOW/Wêz Handich 3. We konden helaas niet beschikken over Sierd en Frans en Gerben.  Maar gelukkig lukte het om het team compleet te maken door Jacob en Harmen v/d B. Matteo was deze wedstrijd ook beschikbaar. De jeugd hielp ons aan een complete reserve bank; Marrit, Iris en Arjen. Super dat we zo de wedstrijd konden starten. De eerste helft was voor Harich. Op een bepaald moment was het zelfs 6-1. Daarna ging het minder voortvarend en kroop DOW enigszins dichterbij: 7-5 ruststand.

De tweede helft zette dit zich voort. Het ging allemaal wat moeizamer en DOW kwam zelfs op 10-10. Uiteindelijk trok Harich aan het kortste eind en werd het  13-12. In ieder geval de punten binnen.  Doelpunten:  Janneke en Arjen 1x, Jacob  3x, Annikki 4 strw. en Matteo 4x

Waterpoort 2 – Harich 3

Na deze wedstrijd waren er 2 vrije speelweekenden.  En op 1 mei stond de wedstrijd tegen Waterpoort 2 ingepland. Altijd lastige wedstrijden, ondanks dat Waterpoort er minder goed voorstond en er al 3 x eerder dit seizoen van ze gewonnen werd.  Met de dames waren we compleet met ons vijftal. Bij de heren was Frans er niet. Sierd was aanwezig, maar nog niet speelklaar. Heel langzaam krijgt Sierd zijn conditie weer een klein beetje terug. Natuurlijk gaat dit altijd te langzaam. Daarom was ook Harmen v/d B. er als reserve bij.  Jacob, Jan, Marja en Annikki startten in de aanval. Gerben, Matteo, Rianne en Janneke in de verdediging. Froukje en Harmen op de bank. Jack was helaas niet beschikbaar, maar gelukkig was er goede vervanging in de persoon van Pieter Klijnstra.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Waterpoort. Harich kwam bijna niet tot scoren. Het werd zelfs 5-1 voor de thuisclub. Langzaamaan begon Harich ook in de wedstrijd te komen: 5-5. Daarna ging het om en om, ruststand 7-6.

De tweede helft startte Harich scherp en kwam op een voorsprong van 7-10. Helaas slaagde men er niet in om dit meer uit te bouwen. Waterpoort kwam tot 9-10 weer heel dichtbij.  Daarna nam Harich het heft in eigen hand en wist de wedstrijd goed uit te spelen. Dit resulteerde in een overwinning van 10-15. Weer 2 punten in de pocket. Doelpunten:  Rianne, Annikki en Harmen 1x, Janneke 2x, Matteo 4x en Jacob 6x

Harich 3 – DTG 3

De derby tegen DTG werd gespeeld op woensdag 15 mei. Deze wedstrijd was naar voren geschoven op verzoek van DTG. De uitwedstrijd werd nipt verloren, dus Harich had nog wel wat recht te zetten.

Voor deze wedstrijd was het weer even puzzelen met de heren.  Sierd nog niet klaar om te beginnen en voor Gerben was een hele wedstrijd ook nog niet haalbaar. Matteo had eerst andere verplichtingen en die zou de tweede helft paraat zijn. Jacob kon zijn speelminuten ook weer maken en startte samen met Jan, Marja en Annikki in de aanval. Gerben, Frans, Rianne en Froukje in de verdediging. Janneke, Sierd (en Matteo) op de bank.

Van het begin af aan nam Harich de leiding in de wedstrijd. Harich kwam op een voorsprong van 8-0. Daarna kwamen de eerste doelpunten van DTG. Met een stand van 10-4 was het pauze.

Planning was dat Matteo Gerben zou vervangen in de tweede helft.  Het bleek bij Matteo echter wat tegen te zitten qua tijd. Uiteindelijk kwam hij een aantal minuten na rust rennend het veld op en kon dan ook direct aan de bak. Harich heeft de wedstrijd niet meer uit handen gegeven en wist te winnen met 18-10. Mooie punten. Harich draait erg goed mee bovenin. In het meest gunstige geval is er zelfs kans op een kampioenschap. Maar dan moeten er geen punten blijven liggen de komende wedstrijden.

Doelpunten deze wedstrijd: Froukje 1x,  Marja 2x, Janneke en Rianne 3x, Annikki 4x en Frans 5x,

Annikki