Harich 2 – Wit-Blauw 3

Op zaterdag 4 februari ’17 mochten wij spelen tegen Wit-Blauw uit Kampen. Na de tegenvallende resultaten tegen Sparta en Rog afgelopen weken moesten wij weer eens winnen.

In de basisopstelling startten Peter, Arjen, Nynke en Anna in de verdediging en Matteo, Luut, Marrit en Wilma in de aanval. Op de bank zaten Ype, Jacob, Marije en Anouk.

De wedstrijd begon zeer goed binnen enkele seconden wist Matteo al te scoren via een uitstarter. Daarna wist Matteo zelfs nog met een afstandsschot de score op 2-0 te zetten. In Het eerste kwartier was Harich zeer dominant en door geweldig aanvallende acties van Matteo en Arjen kwam Harich goed uit de startblokken. In het eerste kwartier had Harich al een grote marge opgebouwd met een score van 12-5.

Na een goed eerst kwartier wist Harich het goede spel door te zetten waarna het verschil zelf op een score van 15-5 werd gebracht. Maar Wit-Blauw kon begon beter te spelen en kon dit omzetten in goals en wist de marge weer terug te brengen naar een score van 15-9. Na een goede eerste helft was de ruststand bij Harich 18-11 geworden. In de tweede helft kon Harich niet weer het goede spel van de eerste helft doorzetten. Na een paar minuten wist Wit-Blauw twee keer te scoren en de score terug te dringen naar 18-13. Vervolgens wist Nynke op wilskracht een mooie doorloopbal te scoren waarna de marge weer vergroot werd.

In de tweede helft werd er niet veel door Harich gescoord. Hiervan wist Wit-Blauw wel te profiteren alleen was de gat te groot waardoor het niet zij niet de voorsprong kon pakken. In de laatste minuten van de wedstrijd was de score zelfs 22-19. Maar door twee goals van Matteo en Jacob wist Harich de overwinning veilig te stellen en de wedstrijd uit te spelen met een score van 24-19.

Doelpunten werden gemaakt door: Matteo 9x, Arjen 7x Luut 4x, WIlma 2x. en Jacob en Nynke elk 1x.