Harich 2 – V&V 2

Na een lange Kerstvakantie mochten wij weer in actie. Op zaterdag 14 januari ’17 speelden wij tegen V&V 2. De wedstrijd vond plaats in de sporthal van Balk.

Door een kwetsuur van Matteo mocht Freddy plaatsnemen in het eerste van Harich. Verder was Ype weer toegevoegd aan de selectie na een blessure. In de basisopstelling startten Peter, Ype, Sita en Anna in de verdediging en Jacob, Luut, Marrit en Wilma in de aanval. Op de bank zaten Frans, Jan Oenema, Nynke Meinsma, Hilde en Marije. De wedstrijd begon goed. Jacob scoorde gelijk twee keer in het begin, waardoor wij een voorsprong pakten van 2-0.

Met een goede opening wisten ook Ype, Marrit en Anna te scoren waardoor Harich in het begin op een mooie voorsprong kwam van 5-2. Vervolgens begon Harich slordig te worden en gaf de mooie voorsprong uit handen en V&V kon inlopen tot 5-5. Maar door een prachtige één- twee combinatie van Peter en Ype wist Harich de voorsprong te behouden. Peter wist zelf ook nog een doelpunt te scoren en zette Harich op 5-7.

Verder in de eerste helft wist Harich de voorsprong nog verder uit te breiden naar een 11-5 en met een score van 12-7 ging Harich de rust in. Na een goede eerste helft begon Harich de tweede helft gelijk weer los en door vele mooie goals wist Harich de tweede helft de score nog verder uit te breiden naar 18-10.

Maar V&V begon te wisselen. In het vak van Peter werden twee nieuwe heren en een dame ingewisseld. Hierdoor kreeg Harich meer weerstand en V&V kreeg meer moed en begon beter te spelen. Door het betere spel wist V&V in te lopen tot een stand van 21-17

Doordat Harich het hoofd koel hield wist Harich de voorsprong te behouden. Door een mooi afstandsschot van Anna en een strafworp van Ype werd het verschil weer groter gemaakt naar 23-17. Harich wist de wedstrijd goed uit te spelen en won de wedstrijd met een score van 24-19.

Doelpunten werden gemaakt door: Ype 7x, Wilma 4x, Jacob en Anna elk 3x. Luut, Sita en Marrit 2x en Peter 1x.