Harich 2 – Sparta 2

Zaterdag 12 mei mocht Harich het opnemen tegen de Spartanen uit Zevenhuizen. Harich 2 had nog het een en ander goed te maken na het nipt verliezen van de laatste zaalwedstrijd tegen Sparta 2 (19-18). Ondanks dit gegeven wist Harich 2 dat ze de beter ploeg waren aangezien de wedstrijden daarvoor tegen Sparta 2 ruim gewonnen waren (14-18 in Zevenhuizen & 22-16 in Balk). Met deze instelling stapte Harich 2 met volle moed de wedstrijd in met de volgende vakken: Jan Yke, Jacob, Nynke & Wilma en Arjen, Ype, Marrit & Sita.

Deze instelling bleek direct te werken want Harich kwam voor te staan met 4-0 dankzij de doelpunten van Wilma, Jacob, Ype/Arjen en nogmaals Arjen. Vervolgens wist Sparta hun eerste doelpunt te scoren, dit werd direct opgevolgd door een afstandsschot van Nynke. Toen Sparta daarna hun tweede punt wisten te scooren beantwoorde Harich dit met vijf tegen punten, gemaakt door Ype, Jacob, Nynke, Arjen en Sita. Sparta mocht nog wel de eerste helft afsluiten door hun derde punt te maken.

In de pauze werd door coach Rommy de conclusie getrokken dat slechts drie punten tegen krijgen echt super is, en dat er goed als een collectief verdedigd werd. Echter was de aanval minder een collectief, dit zorgde dan ook dat er maar tien punten gescoord werden. Zeker in contrast met vorige week toen Harich 2 achtendertig keer wist te scoren.

Nadat Sparta de eerste helft had afgesloten, opende ze de tweede weer. Hierna vielen aan beide kanten om en om punten tot de 12-5. Toen wist Sparta ineens drie punten achter elkaar te scoren zonder gehoor van Harich. Daarom maakte Rommy de keuze om Jan Yke te wisselen voor Luut zodat er in dat vak meer bal bezit kwam waaruit weer gescoord zou moeten worden. Dit lukte dan ook want na een doelpunt van Sparta scoorde Jacob een afstandschot. Tijdens de vak wissel die volgde, kwam Marrit er in voor Janny. Toen Sparta hierna weer wist te scoren was het aan Harich om het relatief kleine gat van 13-10 weer groter te maken door naar 17-10 te gaan. Dit door een doelpunt van Sita, twee van Jacob en nog een van Arjen. Nadat er nog wat over en weer gescoord werd, sloot Harich de wedstrijd af met een strafworp van Ype en een afstandsschot van Wilma.

Hiermee kwam de eindstand op 20-13 uit, waardoor Harich 2 weer 2 punten rijker is richting het kampioenschap.