Harich 2 – ROG 2

Zaterdag 14 april stond de return tegen koploper ROG op het programma voor de spelers van Harich 2. De heenwedstrijd op het veld was een wedstrijd om snel te vergeten, de laatste wedstrijd tegen ROG was in de zaal en hier was Harich dichtbij de zege, maar ROG trok toch aan het langste eind. Deze keer was Harich 2 gebrand om punten tegen de koploper te pakken.

Dat de teams 1e en 2e staan in deze competitie viel in de wedstrijd wel op. De tegenstanders kwamen op 0-1, Marrit had hier antwoord op en maakte de 1-1 met een mooie doorloopbal. Hierna kwam Harich 3-1 voor, maar de voorsprong verdampte. ROG vocht terug en kwam 3-5 voor. Wilma en Arjen waren niet onder de indruk en zorgden weer voor een voorsprong van 7-5 door mooie afstandsschoten en een benutte strafworp van Luut. Op slag van rust maakte ROG de 7-6.

In de rust werd verteld dat er een collectief Harich 2 stond en er goed werd verdedigd, 6 tegen is niet slecht maar zelf 7 scoren was iets te weinig. “De kop ervoor” en vandaag was de dag dat we ROG konden en gingen pakken, aldus de coach.

De tweede helft maakte Wilma het verschil weer 2 door een doorloopbal te scoren: 8-6. Twee heren van ROG maakten beide een doorloopbal en de stand was weer gelijk. Jacob kwam voor extra schotkracht in het veld voor Jan-Yke(die een prima wedstrijd stond te ballen). Nadat ROG op voorsprong kwam kreeg Jacob een vrije bal en benutte deze 9-9. Het was een ontzettend spannende wedstrijd maar Harich was niet van plan om deze keer de punten mee te laten gaan naar buurprovincie Groningen. Het leek er in het slot van de wedstrijd nog niet op want ROG kwam weer voor, 9-10, Janny maakte de 10-10. Na de 10-11 waren het Wilma, Janny en Jacob die op rij scoorden, 14-11. De laatste minuut brak aan en de buit was binnen. ROG kreeg nog een strafworp en de eindstand werd 14-12. Een enerverende wedstrijd en terechte winst voor Harich.