Harich 2- Quick ’21 2

Op zaterdag 20 oktober stond voor Harich 2 de laatste thuiswedstrijd op het veld voor 2018 op het programma. Tegenstander was een oude bekende. Quick’21 2 uit Oudega (S). De afgelopen jaren heeft Harich regelmatig tegen deze ploeg gespeeld waarbij de resultaten wisselend waren, maar de meeste punten zijn naar de Harichsters gegaan. Om aansluiting bij de middenmoot van de ranglijst te houden was het voor beide ploegen belangrijk om te winnen. Harich had voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten meer als Quick en wilde dat natuurlijk uitbreiden naar 4 punten.

Dit zou moeten gebeuren met in de aanval Femmy, Anna,  Johan en Freddy en in de verdediging Marrit, Femke, Peter en  Jan Yke. De goed gevuld bank bestond uit, Luut, Ype, Jacob, Wilma, Nynke en Alie.

We wisten dat we tegen Quick scherp moesten starten en zo snel mogelijk een verschil in de score moesten maken. Johan liet ook gelijk zien dat de plannen die in de kleedkamer gesmeed waren ook ten uitvoer moesten worden gebracht. Helaas wist 1 van de scherpschutters van Quick gelijk iets terug te doen. 1-1. Het 2e aanvalsvak was in het bezit van “Femke”, en dat was deze zaterdag onze scherpschutter. Met 8 goals was Femke een erg belangrijke schakel in de uiteindelijke score. Maar natuurlijk kan een schutter het niet alleen en moet er gezegd worden dat het collectief goed stond tegen Quick. Via 3-1 en 4-2 wist Quick terug te komen tot 4-4. Het oorspronkelijke plan om direct afstand te nemen liep nog niet op rolletjes ondanks dat Harich duidelijk de bovenliggende partij was.

Halverwege de eerste helft wist Harich gas te geven en liep het snel uit naar 8-4. Vervolgens werd er om en om gescoord en werd er met 11-7 in het voordeel van Harich gerust. “Doorgaan met de dingen die we op dat moment deden”, “juiste mensen voorin zetten” en “geen onnodige fouten maken” waren enkele opdrachten die coach Jacob meegaf. De punten moesten hier blijven!!

Na rust was het eerst Femke die de korf weer wist te vinden, maar ook Johan , Freddy en Femmie wisten nog een bijdrage te doen. Waar Quick in de 2e helfst steeds 1 doelpunt wist te maken zette Harich hier 2 of zelfs 3 tegenover.  Ype, Wilma, Alie en Nynke werden nog ingebracht. Uiteindelijk kwam de eindstand uit op 18-12. Een prima overwinning en als Harich volgende week tegen de Granaet ook nog punten weet te pakken heeft het 2e een prima uitgangspositie om na het zaalseizoen handhaving in de reserve 2e klasse te realiseren.