Harich 2 – Parabool 3

Zaterdag 20 januari 2018 nam Harich 2 het op tegen de Parabool 3. Beide teams staan in de middenmoot van de competitie. Parabool heeft nog 1 punt voorsprong op Harich, maar als deze wedstrijd wordt gewonnen komt Harich weer boven de Parabool te staan. Om deze wedstrijd te kunnen winnen moest de focus over de hele wedstrijd geen één keer weg vallen.

In de aanval begonnen Jacob, Ype, Sita en Nynke en in de verdediging begonnen Luut, Jan Yke, Wilma en Alie. Janny, Marrit, Rienk en Jornt vullen vandaag de bank.

De eerste fase van de wedstrijd begon al snel met een 0-2 voorsprong voor de Parabool. Harich moest de Parabool nu niet op een forse voorsprong laten komen, maar hier wisten Jan Yke en Wilma wel raad mee en maakten de 2-2. Harich ging door met scoren en bracht de stand tot een 6-4 voorsprong. Hierna liep de aanval even vast, er werd niet gescoord, gelukkig hield de verdediging van Harich ook stand waardoor de Parabool ook niet wist te scoren. Janny en Rienk mochten warm lopen en kwamen vervolgens het veld in. Harich begon weer doelpunten af te maken en bracht de stand tot 11-7. Met deze stand ging de wedstrijd de rust in.

Harich moest de voorsprong en de focus de tweede helft absoluut niet verliezen en dat deed Harich ook niet, door doelpunten van Janny, Sita, Nynke, Wilma en Rienk werd de voorsprong uitgebreid tot 16-8. De parabool wist Harich niet in te halen, na enkele doelpunten van de Parabool scoorde Harich er gelijk achteraan. Het verschil bleef 8 punten in het voordeel van Harich. Jornt, Alie, Marrit en Jan Yke werden nog ingewisseld. Jornt en Janny wisten nog elk een doelpunt te maken en ook de Parabool scoorde nog een aantal keer, maar niet genoeg om de winst mee naar huis te nemen. De eindstand was 20-15 in het voordeel van Harich. Dit betekend dat Harich de Parabool heeft ingehaald in de competitie.

Volgende week wordt er gespeeld in Drachten tegen Drachten/Van der Wiel 4.

Doelpunten werden gemaakt door: Nynke 4x; Janny, Jacob en Rienk 3x; Wilma 2x; Luut, Jan Yke, Sita, Ype en Jornt elk 1x.