Harich 2 – Oranje Zwart 2

Op zaterdag 8 februari had Harich 2 de return van de club uit Zwolle op de agenda staan. In het zaalseizoen kon Harich 2 na acht wedstrijden nog niet echt overtuigen en heeft maar één wedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd was weleens waar gewonnen van Oranje Zwart uit Zwolle. Hierdoor was er een goede moet om deze wedstrijd thuis weer te winnen.  

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide teams qua score vrij aan elkaar gewaagd. De stand begon 0-1 waarna de 1-1 volgende hierna werd om en om gescoord waar de score tot halverwege de eerste helft opliep tot 6-6.

Na een gelijk opgaande eerste deel werd er een time out aangevraagd. Hierin werden een paar aanwijzingen meegegeven door coach Jacob Schotanus. Vervolgens nam Harich het voortouw en door een afstand schot van Ype en een vrije bal van Alie kon Harich voor het eerste een gat van 2 goals maken. Dit gat werd niet vergroot en bleef 9-7 tot aan een paar minuten voor de rust. In dit deel kwam Harich niet tot scoren toe en kreeg vervolgens nog twee tegen waardoor de ruststand 9-9.

In de rust werden er nog een paar kleine aanwijzingen meegegeven. Hierin werd ook meegegeven dat dit team te pakken is alleen moest er nog een schepje bovenop.

Gelijk in de tweede helft kwam de club uit Zwolle op voorsprong door een afstand schot. Deze voorsprong kon Oranje Zwart niet lang volhouden. Harich begon met scherp te schieten en met een aantal afstandsschoten werd de score omgezet naar een voorsprong van 15-11. In deze fase werden ook Nynke Meinsma en Johan ingewisseld.

In de laatste fase van de wedstrijd kon Oranje Zwart niet terug komen werd de einduitslag 18-15 voor Harich.