Harich 2 – Mid-Fryslân 4

Zaterdag 11 November nam Harich 2 het op tegen Mid-Fryslân 4 in Balk. Dit was de eerste zaalwedstrijd in de competitie dit seizoen. Met een goeie opening van het veldseizoen, waarin bijna alles gewonnen werd en daardoor op een mooie tweede plaats staat met 12 punten, begonnen we met een goed gevoel aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd geopend met in de Aanval starten: Rienk, Peter, Janny B en Marrit. In de verdediging starten: Ype, Jacob, Wilma en Nynke met op de bank Luut, Jornt, Jan Yke, Alie en Sita. Verder was Rommy Elgersma onze coach.

In de eerste fase van de wedstrijd waren de ploegen beide rustig. Naar een paar minuten zette Rienk de 1-0 op het scorebord doormiddel van een afstandsschot. Niet veel later wist Rienk door een strafworp de score naar 2-0 te brengen.

Na de redelijke opening gingen we bergafwaarts. Er werd niet meer gescoord en Mid-Fryslân begon op stoom te komen. Hierdoor wisten een grote reeks van 9 goals te maken en zette de score op 2-9. Hierna werden Wilma en Nynke gewisseld voor Sita en Alie. Vervolgens kregen we weer wat grip op de wedstrijd en begonnen ook weer te scoren en zette de ruststand op 5-11.

Na de rust werden Wilma en Nynke weer terug gebracht in hun vak waardoor de opstelling weer hetzelfde was als de basisopstelling. Na rust begonnen we rustig terug te krabbelen na een paar seconden wist Janny de score alweer naar 6-12 te brengen.

In de eerste fase van de tweede helft bleven we in spoor van Mid-Fryslân totdat 8-15. Hierna was Mid-Fryslân moe en Harich begon te scoren. Eerst werd er twee keer gescoord door Jacob waarvan beide afstandsschoten waren.

In de laatste fase van de wedstrijd werd Luut ingewisseld voor Peter. In deze fase wisten we het verschil steeds kleiner te maken. Totdat Rienk de gelijkmaker wist te maken waardoor de stand weer gelijk was getrokken. Hierna werd er door Jacob en Ype het verschil gemaakt die de score op 17-15 maakten. En in de laatste minuten werd door Marrit en Rienk de de eindstand op het scorebord gezet met een eindstand van 19-15.

De 19 doelpunten werden gemaakt door: Rienk en Jacob elk 6x, Ype 3x, Janny 2x en Sita en Marrit 1x.