Harich 2 – HHV 2

Zaterdag 2 Juni nam Harich 2 het op tegen HHV 2. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Met een geweldig veldseizoen van twaalf van de dertien wedstrijden gewonnen kon Harich de titel op het veld nog bemachtigen. Hierin moesten er meer punten dan de concurrent ROG 2 behaald worden. Die op een gelijk aantal punten stond waardoor Harich alleen kampioen kon worden mocht ROG punten verspelen.

Verder was deze wedstrijd speciaal omdat er twee spelers bij de selectie stoppen. Dit zijn Jacob Schotanus en Sita Flapper. Jacob stopt na meer dan 30 jaar bij de selectie te hebben gespeeld. Met hierna een rol als coach van het tweede team volgend seizoen bij Harich 2 in plaats van Rommy Elgersma. Ook stopt Sita dit seizoen omdat, ze volgend seizoen een paar maanden naar Nieuw-Zeeland gaat. Ook stopt Rommy Elgersma dit seizoen als coach na een mooi jaar.

De wedstrijd werd gespeeld met in de aanval: Luut, Jan Yke, Sita en Janny. In de verdediging zaten: Jacob, Ype, Alie en Wilma. Verder zaten Arjen, Johan, Nynke en Marrit op de bank bij Harich.

De wedstrijd begon goed bij Harich in de eerste paar minuten waren er veel kansen. Na een paar minuten spelen was er al een strafworp verdient door Sita en die werd benut werd door Luut. Vervolgens wist Luut ook nog in de volgende aanval door middel van een afstandsschot te scoren.  Door de voorspong was Harich goed begonnen alleen, kon Harich het verschil niet groter maken.

Vervolgens verzwakte Harich en kon HHV inlopen waarna de voorsprong van 5-2 veranderde in een gelijke stand van 5-5. Vervolgens wist Harich zichzelf wel te herpakken en kon er weer een voorsprong geboekt worden door Wilma die eerst een strafworp forceerde die benut werd door Ype en vervolgens zelf nog een doorloopbal scoorde. Hierna kon Harich steeds een voorsprong behouden van 2-3 doelpunten tot de rust met een stand van 12-9.

Vervolgens begon Harich hetzelfde zoals ze de rust in gingen de voorsprong kon steeds vastgehouden worden alleen kon het gat van 2-3 doelpunten niet uitgebreid worden. Hierin kon Harich wel een keer een gat slaan doordat Janny en Sita samen in een aanval konden scoren beide door middel van een afstandsschot waardoor het 15-11 werd alleen werd deze voorsprong weer weggeven aan de tegenstander en die kon weer inhaken op 15-13.

In de laatste 20 minuten werden Jan Yke en Sita gewisseld voor Arjen en Nynke. Nu kon in de laatste fase het verschil gemaakt worden. Hierin kon Harich de voorsprong van 16-14 uitbreiden naar een voorsprong van 19-14. Hierna kon Harich de wedstrijd makkelijk uitspelen met in de laatste minuut een spelerswissel voor Jacob Schotanus voor Jan Yke. Verder werd Ype gewisseld voor Johan. Waarna de eindslag eindigde in een stand van 21-15.

Hierna kreeg Harich door dat Rog 2 ook had gewonnen waardoor Harich niet de eerste plaats kon bemachtigen met dertien overwinningen uit 14 wedstrijden.

Gescoord werd er door: Wilma 5x, Luut en Janny elk 4x, door Sita en Alie elk 2x en Jacob, Ype, Arjen en Nynke elk 1x.