Harich 2 – Heerenveen 2

Op zaterdag 20 april hervatte Harich 2 de veldcompetitie tegen Heerenveen 2. Op voorhand zou dit een lastige wedstrijd gaan worden aangezien de Heerenveeners in de zaalcompetitie zijn gepromoveerd naar de overgangsklasse en dus 2 klassen hoger gaan spelen dan waar ze op dit moment op het veld spelen. De eerste helft van het veld hebben ze al als koploper afgesloten en ze zijn erg gebrand om kampioen te worden. Harich stond voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde 4e plaats met handhaving als doel. Het vertrouwen bij Harich was prima na de goede resultaten in de voorbereiding en de laatste wedstrijden in de zaalcompetitie.

Harich startte prima nadat Nynke met een afstandsschot voor de 1-0 tekende. Hierna werd ook Heerenveen wakker en draaiden ze de stand om naar 1-4. De gasten hadden al snel in de gaten waar de kracht en de zwakte van Harich lag. Door een aantal omzettingen bij de dames probeerde Harich weer grip op de tegenstander te krijgen. Dit lukte en Harich wist via Femmie, Alie en Freddy weer terug te komen tot 4-6.

Harich speelde bij vlagen prima korfbal, maar in de mindere fasen liet het de tegenstander veel te vrij en konden ze vaak voor het schot aanleggen. Bij de rust stond er een stand van 5-9 op het scorebord. Tegen de koploper was dit nog wel een prima stand waarbij ook nog mogelijkheden waren om een goed resultaat te behalen. Wel moesten we de kop erbij houden en doorgaan met de goede aanvallen. Verdedigend de boel dicht houden en persoonlijke fouten beperken. Maar het meeste wat besproken was in de rust werd niet uitgevoerd. De gedachten van de Harichsters waren mogelijk al bij de derby die voor het eerste op het programma stond of bij het paasweekend, maar het doorkorfballen in de 2e helft werd vergeten. Met een klein windnadeel liep Heerenveen al snel uit naar 7-19 voordat Nynke weer iets voor Harich terug wist te doen.  De wedstrijd kon als verloren worden beschouwd. Voor Harich restte alleen nog “tegendoelpunten beperken en met een positief gevoel de wedstrijd afsluiten om zo door te kunnen naar de bekerwedstrijd en de rest van de competitie”.  Uiteindelijk kwam de eindstand op 11-23 uit. Een duidelijke stand waarbij de tegenstander een maatje te groot was, maar Harich ook vooral aan zich zelf te danken had dat het verschil zo groot is geworden.