Harich 2 – Granaet 2

Zaterdag 30 maart was de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Voor Harich 2 was degradatie theoretisch nog mogelijk dus moest er resultaat geboekt worden. Harich 2 had aan één punt genoeg om het in eigen hand te houden. Op het programma stond de Granaet 2 die Harich in competitie verband al drie keer had getroffen. Elke keer wist Harich te winnen met vaak een kleine marge.

De wedstrijdopstelling zag er als volgt uit. In de aanval starten: Freddy, Jan Yke, Nynke Meinsma en Marrit. In de verdediging starten: Luut, Johan, Anna en Alie. Op de bank zaten: Ype, Peter Veldman, Marike en Femmie. Als coaching waren Jacob en Peter de Groot.

Om 18.00 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in. In het begin kwam Harich gelukkig op voorsprong door een klutsbal die voor Freddy viel op kleine afstand voor de korf en deze benutte. Vervolgens wist Harich weinig te doen met de voorsprong. De Granaet wist vlot de gelijkmaker te maken en hierop vervolgens de voorsprong te pakken. Totdat de Granaet  1-4 maakte kon Harich het tweede doelpunt op het scorebord zetten deze werd weer gemaakt door Freddy door middel van een afstandsschot. Maar Harich kon niet meekomen met de Granaet die het verschil op 4-9 bracht. Vervolgens wist Harich richting de rust zich weer redelijk te herpakken en wist het verschil op 7-9 te krijgen.

Na de rust bleef Harich wel redelijk in het spoor van de Granaet met standen van 10-12 en 11-13. Waarna een aantal mensen in de loop van de tweede helft gewisseld werden: Peter werd ingebracht voor Jan-Yke, Marike voor Marrit en Ype voor Johan.  Met deze wissels kon Harich weer iets dichter bij komen en wist uiteindelijk gelijk te komen op 13 -13. Met deze gelijke stand nam de Granaet wel weer steeds het voortouw maar, kon niet uitlopen. Met standen van 14-14 en 15-15 werd in de laatste vijf minuten Jacob gewisseld voor Luut en Marrit voor Anna. In die laatste minuten probeerde Harich de wedstrijd uit te spelen en wist de bal lang vast te houden in de aanval. Totdat de laatste minuut Marrit met een afstandsschot de voorsprong wist nemen en de eindstand op het scorebord zette met 16-15.

Met deze overwinning wist Harich van de zesde plek naar de derde plek in de competitie te gaan. Met zo’n mooie overwinning kan Harich terugkijken op een mooi zaalseizoen en vol moed beginnen aan het veldseizoen.