Harich 2 – Exakwa 2

Harich 22 september 2018

Dit keer nam Harich 2 het op tegen Exakwa uit Lelystad. Zij hadden nog geen punten behaald in deze competitie, dus het was aan Harich de taak om dit zo te houden. Harich startte in de aanval met Freddy, Jan Yke, Nynke en Marrit. In de verdediging startte Ype, Johan, Femmie en Alie. De bank bestond uit Jornt, Peter, Femke en Anna. En coach Jacob natuurlijk.

De wedstrijd begon matig, bij de aanval vielen de doelpunten niet en Exakwa wist wel 2 doelpunten te scoren. Hierna vielen een hele tijd geen doelpunten meer. Bij beide ploegen gingen alle kansen mis. Toch wist Johan een uitstarter te scoren en Ype benutte een strafworp waardoor de stand weer 2-2 gelijk was. Na een mooie actie van de aanval viel ook het derde doelpunt, deze werd gescoord door Marrit. Harich wist de voorsprong niet vast te houden, al snel maakte Exakwa de 3-3. Weer brak er een lange doelpuntloze periode aan. Dit duurde tot aan de pauze. Het enige wat goed was aan de stand was de 3 doelpunten tegen, dit betekende dat de verdediging wel goed werk deed.

Na de pauze moest er wel wat gebeuren aan het scoren. De kansen waren er zeker de eerste helft maar er ging amper wat raak. De tweede helft begon met twee doelpunten gemaakt door Ype en Johan, waardoor Harich op een 5-3 voorsprong kwam. Deze voorsprong was niet voor lang, helaas wist Exakwa het weer op een gelijke stand te brengen. De wedstrijd verliep gelijk op, er werd door beide teams nog een aantal keer gescoord, bij Harich werden de doelpunten gemaakt door Johan, Freddy en Jornt. Maar helaas wist Harich op het einde niet aan het langste eind te trekken. De eindstand was 8-9 in het voordeel van Exakwa.

Het was een wedstrijd van vele kansen maar weinig doelpunten. Niet een slechte wedstrijd, er werd goed verdedigd want 9 doelpunten tegen over een hele wedstrijd is niet veel. Het verbeterpunt ligt hem in de aanval, om te winnen zal Harich 2 de volgende keren de kansen moeten afronden. Volgende week wordt er weer gespeeld in Harich, dit keer tegen Oranje Zwart.

Doelpunten werden gemaakt door: Johan 3x; Ype 2x; Freddy, Marrit en Jornt 1x.