Harich 2 – Drachten 3

Op 29 februari vond de wedstrijd tussen Harich 2 en de koploper Drachten 3 plaats. De vorige wedstrijd werd helaas dik verloren en we wisten dan ook dat het een moeilijke pot zou worden. Doordat er maar weinig dames overblijven door allerlei blessures bij de selectie waren er dames van Harich 3 mee. We gingen er als team weer voor om er een goede en mooie wedstrijd van te maken.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het echter niet op een goede wedstrijd, want al snel stond Harich met een achterstand van 1-12. Waar Harich veel meer doelpogingen nodig had om te scoren, scoorde Drachten bijna 1 op 1. We lieten het er niet bij zitten en we gingen er met z’n allen voor om de achterstand in te halen. Dit slaagde enigszins door onder andere mooie afstanders van Iris, Jacky en Freddy waardoor de stand op 8-16 kwam in de rust.

In het begin van de tweede helft kwam Harich meer aan scoren toe en werd het voor Drachten iets moeilijker voor hun doen om de korf te vinden. We kwamen op een stand van 12-20, hierna begon Drachten het weer te zien en konden ze mooie afstanders en trucjes uit de kast halen. Aan de kant van Harich werd er gewisseld en Harich maakte nog 4 mooie doelpunten. De eindstand werd 16-26 tegen de koploper.

Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen de Granaet in Dokkum.