Harich 2 – AVO 4

Op zaterdag 1 april ’17 mochten wij spelen tegen AVO uit Assen. Deze wedstrijd was de eerste officiële wedstrijd weer op het veld.

In de basisopstelling startten Arend, Freddy, Nynke en Anna in de verdediging en Ype, Arjen, Marrit en Wilma in de aanval. Op de bank zaten Peter, Jacob, Marije en Jannie. De wedstrijd begon zeer matig omdat, het aanvallende vak van Harich moeilijk wist te scoren kon AVO vaak aanvallen en wist wel te scoren hierna was het verschil 2-0. Vervolgens wisten ze zelf nog een keer te scoren maar, Arend wist de ban te breken en maakte de 3-1. Vervolgens begon Harich aan een inhaalrace en kwam op gelijke hoogte bij een stand van 5-5. Hierna wist Harich zelf nog op voorsprong te komen van 7-5 door twee afstandsschoten van Freddy.

Maar in het laatste kwartier kon Harich niet voorbouwen op de voorsprong en bij rust stond Harich zelfs achter met een stand van 8-11. Na de rust werd Peter ingewisseld voor Ype. Hierna werd de lijn van de eerste helft doorgetrokken. Vervolgend werd de stand nog wel 11-13 door een stafworp van Arend. Maar in tweede helft werd AVO beter en werd het verschil steeds groter en werd de stand zelfs 12-20. In de tussentijd werden Arjen en Marrit gewisseld voor Jacob en Marije. Op het laatst begon Harich nog aan een slotoffensief. Hierin werd Anna gewisseld voor Jannie. In dit offensief scoorden alle dames: Marije, Wilma, Nynke en Jannie met afstandsschoten. Hierdoor werd het verschil weer verkleind naar 16-20. Alleen kon Harich niet meer AVO op gelijke hoogte komen en werd de eindstand 17-21.

Doelpunten werden gemaakt door: Freddy en Arend elk 4x, Arjen 3x, Wilma en Marije elk 2x en Jannie en Nynke elk 1x.