Harich 1 – ZKC ’19 1

K.C. Harich komt net te kort tegen ZKC ’19

Zaterdag 16 december trad het eerste team van Harich aan tegen ZKC ’19 uit Zuidwolde. Voor Harich een wederom onbekende ploeg, maar de tweede plek op de ranglijst voorspelde een goede tegenstander. Voordat 20.15 uur de wedstrijd van start ging werd het goede voorbeeld gegeven door het tweede team, dat overtuigend won van Sparta 2 uit Zevenhuizen. Zaak om voor Harich het zure verlies van vorige week weg te spoelen met een goede korfbalwedstrijd en punten!

Dat de voorspellingen op voorhand dicht bij de waarheid zaten werd in de wedstrijd snel duidelijk. Beide ploegen begonnen prima aan de wedstrijd, waarbij de score verloop om en om verliep. Tot een stand van 5-5 kon Harich goed bij blijven. Waarbij Harich verdedigend de zaak redelijk op orde had werd er aanvallend tekort gedaan. In deze wat mindere fase slaagde het niet de ZKC’ers niet tot scoren te laten komen en liepen zij tamelijk eenvoudig weg naar 5-8. Aanvallend bleef het werk onbeloond maar door enig veerkracht lukte het de Harichsters aan te haken. Bij een stand van 9-13 werd de rust in gefloten door de scheidsrechter. Instructies van trainer Peter de Groot waren simpel. Verdedigend opscherpen door persoonlijke fouten eruit te halen en aanvallend eigen spel bepalen en belonen.

Dat de selectie van k.c. Harich over veerkracht beschikt werd vandaag nogmaals bewezen. Het was de thuisclub die de kleedkamers beter uit kwam. Dit gold niet voor de scheidsrechter.. deze floot binnen 4 minuten de wedstrijd stil i.v.m. een vervelende kuit blessure en gaf direct aan de wedstrijd niet verder te kunnen fluiten. De wedstrijd heeft hierdoor vijf minuten stil gelegen en is verder voorgezet onder leiding van scheidsrechter S. van Dijk die de wedstrijd daarvoor ook leidde. Er werd vel geknokt om de aansluiting op ZKC te vinden. Harich wist telkens nét niet langszij te komen. Dichterbij dan één punt op 13-14 leek het telkens niet te kunnen komen en wisten de Zuidwoldenaren een veiligheidsmarge van twee doelpunten te behouden. Na goed verdedigend werk en strakke aanvallen kon Harich met een stand van 18-18 langszij komen en met nog een 9 minuten te spelen was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. ZCK liet zich niet snel uit het veld slaan en beschikte over meerdere goede aanvallers, die 18-20 op het scorebord noteerden. ZKC scoorde mee en in een spannend slot van de wedstrijd werd het nog 19-20, 20-21 waarop de eindstand bepaald werd op 21-22. Helaas voor de Harichsters werd het harde werk en goede korfbal niet beloond met punten en moest het haar meerdere bekennen tegen ZKC ’19. De ploeg kan met een
goed gevoel terug kijken op de wedstrijd en hieruit vertrouwen putten. Ten opzichte van vorige week is er uitstekend gerevancheerd tegen de nummer twee van de ranglijst en biedt dit perspectief voor de toekomst! De selectie van Harich kan ‘genieten’ van een korte pauze en spelen haar eerste wedstrijden op zaterdag 6 januari 2018. We wensen u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018 toe!