Harich 1 – Udiros 1

Harich wint in spannend duel van Udiros

Afgelopen zaterdag hervatte Harich het  veld seizoen weer. Harich staat na 7 wedstrijden op een 5e plaats met maar 2 punten minder dan de koploper. Het laat zien dat verschillen tussen de eerste 6 ploegen minimaal zijn. Vorige keer werd er gelijk gespeeld tegen Udiros .

Harich opende de score met een afstandschot van Janneke Bruno maar al snel kwam Udiros weer op gelijke hoogte. Zo ging het eigenlijk de gehele 1e helft. Tot aan 4-4 ging het gelijk op maar bij Harich haperde het even en zo kon Udiros een gaatje maken en een voorsprong van 4-6 maar door 2 goals van Auke Veldman kwam Harich weer op gelijke hoogte, en het kwam zelfs op voorsprong door Marja Bouma. Met een 10-8 voorsprong werd  er gerust. Het was duidelijk dat Harich niet kon en mocht verslappen. Maar het was Udiros die het beste uit de kleedkamer was gekomen en kwam op gelijke hoogte. Harich werd weer wakker en pakte het niveau van de eerste helft ook weer op. Zo werd de tweede helft een boeiend en vooral een spannende strijd. Harich kon even een  voorsprong maken van 14-11 maar Udiros bleef bij. Het werd zelfs weer gelijk met 17 -17. Maar het was Auke Veltman die de laatste en tevens de winnende treffer aantekende, en zo werd het duel gewonnen met 18-17 voor de Harichsters.

Harich blijft zo meestrijden om de bovenste plek. Het speelt volgende week zaterdag tegen hekkensluiter Westergo om 14.00 in Bolsward.