Harich 1 – Udiros 1

Zaterdag 20 oktober speelde Harich de laatste thuiswedstrijd van de najaar competitie. De tegenstander van vandaag was Udiros uit Nieuwehorne, die momenteel op een 2e plek in de ranglijst staan. Harich heeft het daarentegen een stuk moeilijker en staat nog altijd met 2 punten onderaan. Het was dus zaak voor Harich om de nodige puntjes binnen te halen, iets wat zeker niet onmogelijk is wanneer Harich zich met z’n allen inzet en goed korfbal laat zien aan het vele publiek dat langs de lijn stond.

Bij het startsein van de scheidsrechter was het toch Udiros die met 2 afstandsschoten liet zien dat ze vandaag van plan waren om te winnen. Harich werd op scherp gezet en wat volgde was een spannende periode waarin er aan beide kanten veel werd gescoord. Harich wist zelfs meerdere keren op voorsprong te komen en na een prachtige vrije bal van Arjen Bergsma was de stand 6-5 in het voordeel van Harich. Dit was het beeld wat zich de eerste helft voordeed, een spannende pot waarin mooie aanvallen plaatsvonden en iedereen zijn doelpuntjes mee wist te pakken. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een gelijke stand van 11-11.

Ook de 2e helft bleef de score gelijk op gaan. Udiros wist hier steeds een kleine voorsprong te pakken door goed rebound werk waardoor ze veel konden herhalen, echter wist Arend Siemonsma hier wel raad mee en zorgde er meerdere malen voor dat Harich nog bij kon blijven. Uiteindelijk bleek toch dat Udiros de betere ploeg van de wedstrijd was, toen ze eenmaal een gaatje van 3 hadden gecreëerd lukte het Harich niet meer om dit gat te dichten. Femke van der Brug werd nog meerdere malen in het aanvalsvak geplaatst voor wat meer aanvallende dreiging. Toch wist Udiros de voorsprong te behouden en de wedstrijd werd verloren door Harich, 22-24.

Wederom een prachtige wedstrijd waarin Harich goed korfbal liet zien, maar weer zonder punten staat. Iets wat zich al meerder keren voor heeft gedaan. Volgende week speelt Harich de laatste wedstrijd van het veld in Dokkum, tegen De Granaet. Met opgegeven hoofd gaan we ervoor zorgen dat we toch nog met een paar puntjes de zaal in kunnen gaan! Harich 2 speelt om 14:00, ook in Dokkum.