Harich 1 – SIOS 1

Harich speelt onder de maat

Aflopen zaterdag namen de Harichsters het op tegen SIOS uit Wolvega. Deze ploeg is een vrij onbekende tegenstander, want er is in het verleden slechts één keer eerder tegen dit team gespeeld en dat was in het seizoen 2005/2006.

Voor beide ploegen was winst een vereiste, omdat Harich graag bovenin mee wil draaien en SIOS de eerste punten van het zaalseizoen binnen wilden halen. Daarnaast wilde Harich het fraaie spel van vorige week graag voortzetten.

Het was de thuisploeg die de openingstreffer maakte en de eerste 10 minuten sterk uit de startblokken kwam, wat resulteerde in een 5-1 voorsprong. Echter, deze voorsprong was van korte duur. Harich dat te slordig in het afronden werd, kon de goede start niet voortzetten, waar SIOS van profiteerde. Zij kwamen in hun spel. Daar waar de Harichsters na één schotpoging de bal kwijt waren, scoorde te tegenpartij wel. Voor rust miste Harich een belangrijke strafworp. De ruststand was 9-12 in het voordeel van SIOS.

Met een verschil van drie doelpunten was echter alles nog mogelijk, maar moest er een behoorlijk tandje bij aan de kant van de Harichsters.

Echter, dit gebeurde niet. Harich had moeite met de afvang waardoor na één schotpoging de bal al weer uit het vak was. Verdedigend was het te gretig waardoor er onnodige fouten werden gemaakt. Hierdoor was de eindstand 16-20 in het voordeel van SIOS.

Aanstaande zaterdag speelt Harich uit tegen Olympia uit Twijzel. Harich 2 neemt het op tegen de Granaet 2 uit Dokkum.