Harich 1 – Rood-wit 1

KC Harich pakt eerste overwinning van het seizoen

Zaterdag 14 september stond voor de korfballers uit Harich de tweede competitiewedstrijd tegen Rood-Wit uit Wezep op het programma. Voor KC Harich een onbekende tegenstander. Rood-Wit wist de eerste competitiewedstrijd te winnen, waar KC Harich nog wacht op de eerste overwinning.

De Harichsters begonnen in dezelfde startopstelling als vorige week en kwamen fel uit de startblokken. In de eerste aanvallen werd gelijk de dreiging opgezocht wat snel leidde tot een 3-1 voorsprong door doelpunten van Nynke Oenema en twee keer Freddy Bruinsma.

In de eerste fase van de wedstrijd werd duidelijk dat Rood-Wit zich niet snel gewonnen zou geven. De duels waren fel, tegen het randje aan en soms eroverheen. Hierbij kwamen de Harichsters er vaak wat gelukkiger uit, tot frustratie van Rood-Wit dat daardoor in zichzelf ook een lastige tegenstander vond. Tot aan 6-6 bleef de score gelijk opgaan, waarna het toch lukte het eerste gaatje te slaan. Door mooi uitgespeelde aanvallen, dynamisch spel en scores over meerdere schijven gingen beide ploegen rusten met een 13-10 voorsprong voor KC Harich

In de tweede helft kwam Arend Siemonsma binnen de lijnen voor Ype Breeuwsma. Ondanks dat de aanvallen wat minder dynamisch werden en er soms wat slordigheden in het spel slopen, was de opgebouwde voorsprong genoeg om in de tweede helft niet in de problemen te komen. Rood-Wit had moeite om de aansluiting te vinden en KC Harich van het scoren te houden. Als ze het al wel lukte, moesten ze regelmatig aan de noodrem trekken waardoor Nynke Oenema zichzelf als topscorer van de wedstrijd mocht kronen met onder meer 4 benutte strafworpen. Bij de meeste van deze strafworpen was het Arjen Bergsma die als vanouds alleen nog maar onreglementair gestopt kon worden. Nadat Femke van der Brug met twee mooie doorloopballen de Harichsters op 21-13 voorsprong zette kon het bijna niet meer misgaan, de eerste punten onder leiding van coach Hans Meulman waren binnen. Het slotstuk van de wedstrijd ging nog wel gepaard met veel slordigheden aan de kant van KC Harich waardoor Rood-Wit de stand voor zichzelf nog wat dragelijk kon maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 23-18 overwinning voor Harich. Komende woensdag komt KC Harich alweer in actie, dan staat er een bekerronde gepland waarbij er thuis gespeeld worden tegen KV Hoogkerk. Voor de competitie reizen de Harichsters volgende week af naar het Groningse Winsum waar ze het opnemen tegen het nog puntloze DWA/Argo.