Harich 1 – Rodenburg 1

Een maand geleden had Harich haar laatste officiële wedstrijd gespeeld, dat was nog op het veld. Na een aantal oefenwedstrijden en trainingen in de zaal, mocht Harich afgelopen zaterdag weer aan het echte werk beginnen. De tegenstander was Rodenburg. Een onbekende voor Harich. Deze zaalcompetitie zit Harich in een poule met op DTG na, allemaal zondagsploegen. Dus ook allemaal onbekende en nieuwe tegenstanders, waarvan Rodenburg dus de eerste.

In de sporthal in Balk met veel toeschouwers op de tribune begon de wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en er werd meteen duidelijk dat Rodenburg zich niet makkelijk gewonnen gaf. In de eerste minuut werd gelijk een strafworp geforceerd en benut door Nynke Oenema. Via Jannie Prins en Auke Veldman bleef Harich op voorsprong en wist een gat van 2 punten te maken; 3-1.
Rodenburg kwam beter in de wedstrijd en wist een 5-3 voorsprong van Harich om te buigen in een 8-11 rust stand. Rodenburg was verzorgder in hun aanvallen en wisten beter uit de duels te komen,
dit werd dus ook in de rust besproken door Harich coach Peter de Groot: duels winnen, dan kom de rest vanzelf.

De tweede helft begon helaas anders voor Harich. Rodenburg benutte gelijk hun eerste aanval en wisten het verschil zo naar 4 punten te brengen. Harich deed er alles aan om in de buurt van Rodenburg te blijven. Janny Bruinsma en Rienk Steunebrink werden binnen de lijnen gebracht om zo meer aanvallende impulsen in het spel te krijgen. Tot aan een stand van 12-16 kon Harich bij blijven.
Hierna kwam Rodenburg echt op stoom en wisten vrijwel elke kans die ze kregen te benutten. Harich probeerde wat ze konden, helaas bleek dit te laat, Rodenburg liet niks heel van Harich en de uiteindelijke stand werd dan ook 19-30 in het voordeel van de bezoekers.