Harich 1 – Quick’21 1

Klik hier voor foto’s van Quick.

Afgelopen zaterdag had Harich de laatste competitiewedstrijd tegen Quick’21 uit Oudega S. Het was er op of er onder, want beide ploegen konden namelijk nog kampioen worden alleen was dit wel afhankelijk van het resultaat van naaste concurrent Udiros.

Ondanks de zeer warme omstandigheden kon het publiek genieten van een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Harich begon de wedstrijd goed en kwam het al snel op een 6-1 voorsprong. Daarna kreeg Quick meer grip op de wedstrijd. De stand werd omgebogen tot 10-13. Vlak voor rust wisten Luut van Rijs en Jacky Tuinier nog 2 belangrijke doelpunten te maken en de aansluiting te behouden. (ruststand 13-14)

Na rust was het Harich dat het sterkst uit de kleedkamers kwam. Harich pakte een voorsprong van 3 doelpunten en wist deze lange tijd te behouden. Quick knokte voor wat het waard was. Ze kwamen mede door een aantal strafworpen op gelijke stand en kregen weer hoop. Maar deze hoop werd al gauw de grond in geboord nadat Jannie Prins meteen een vrije bal benutte en vervolgens via een ver afstandschot van Jacky Tuinier de wedstrijd definitief besliste. Eindstand 25-23. Helaas had Udiros ook gewonnen en ging het kampioenschap aan de Harichsters voorbij. Coach Jan Visser, Matteo Bergsma en Marja Bouma kregen bloemen omdat ze afscheid namen van de selectie.