Harich 1 – Quick’21 1

K.C. Harich komt te kort tegen Quick ’21.
 
Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van K.C. Harich aan tegen die van Quick ’21 uit Oudega. Waar voorafgaand aan deze wedstrijd het tweede team van Harich het goede voorbeeld gaf door met 10-9 een prima overwinning te boeken op het tweede van Quick ’21, kwam het eerste enorm te kort! De wedstrijd werd uiteindelijk met 15-28 verloren.
Er stond deze dag veel op het programma bij de korfbalclub uit Harich. De laatste thuiswedstrijden voor veel teams werden afgelopen weekend gespeeld, en traditie getrouw werd deze dag het eerste deel van het veldseizoen afgesloten. Altijd staat er tijdens deze afsluiting een lekkere stamppot op het menu, gemaakt door een aantal vrijwilligers!
De natte periode afgelopen week maakte het veld lastig bespeelbaar, maar om 15:30 uur werd er afgefloten op het iets wat drassige veld in Harich. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. De eerste score was voor de uitclub. Tot een stand van 3-3 gelijk hielden de ploegen goed stand aan elkaar. Scheidsrechter Kort ondervond moeilijkheden met het veld en leek zich in eerste instantie flink te blesseren aan zijn enkel. De wedstrijd heeft hierdoor ruim een kwartier stil gelegen. Waar het er enkele schijn van had dat de wedstrijd die dag niet uitgespeeld zou worden, werd de wedstrijd later weer ingesloten door de stevig ingetapete scheidsrechter Kort. Het was de club uit Oudega die goed warm is gebleven tijdens deze onverwachte pauze, liep al snel uit nar een stand van 4-10. Door een aantal verdedigende fouten kon Jannie Prins twee maal aanleggen van 2.5 meter voor een vrije bal wat het gat met vier doelpunten dichtte. De club uit Oudega denderde echter door en had het vizier duidelijk op scherp staan. Er werd gerust met een stand van 8 – 16 in het voordeel van Quick.
Na de thee was het zaak voor Harich zich te herpakken, door te blijven strijden en kansen en doelpunten af te dwingen. Verdedigende pressie zou ervoor moeten zorgen dat de Oudegaasters minder goed in hun spel moeten komen.
Op deze dag kwam de formatie van Harich niet lekker uit de verf. De eerste doelpunten na de rust kwamen van Quick ’21 en vrij eenvoudig liep de doelpunten ruim op in de twintig. In de tweede helft kwamen Peter Veldman, Janny Bruinsma en Rienk Steunebrink nog verdienstelijk het veld in, om zo meer grip te krijgen op de wedstrijd. Harich scoorde regelmatig een doelpunt mee maar bleek niet opgewassen tegen de tot dusverre koploper uit de competitie, die nog altijd ongeslagen is. De scheidsrechter luidde het eindsignaal in met een eindstand van 15 tegen 28. De selectie van Harich reist a.s. zaterdag 14-10-17 af naar Hollandscheveld waar het aantreed voor de laatste veldwedstrijd van dit seizoen.