Harich 1 – Parabool 1

Zaterdag 9 februari stond de wedstrijd tegen Parabool uit Groningen op programma.

De Parabool staat in het klassement bovenaan met nog maar één verloren wedstrijd.

In de uitwedstrijd werd verloren met 30-19 en was Harich kansloos. Harich wist dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Parabool begon sterk en scoorde al snel 0-3. Door een paar mooie goals van Jacky, Arend, Femke en Anouk kon Harich antwoord geven op dit snelle begin en stond het 5-5. Harich was goed collectief aan het korfballen. Mooie combinaties en de kansen werden goed afgerond. Parabool was niet altijd gelukkig met het schot zoals ze in de eerdere wedstrijd wel lieten zien.

Gedurende de eerste helft ging het gelijk op. In de laatste minuut werd het door een mooie actie van Jannie Prins een strafworp geforceerd. Deze werd door haarzelf benut. Harich ging de kleedkamer in met een 10-9 voorsprong.

Vol goede moed kwam Harich uit de kleedkamer. Met veel zin werd er begonnen aan de tweede helft. In de trainingen heeft Harich geoefend met de strafworpen en dat bleek. Door meerdere acties kregen we veel strafworpen mee en die werden afgemaakt door Arend Siemonsma. Al snel een mooie voorsprong van Harich 14-10. Door doelpunten van Nynke, Jornt en Anouk. De Parabool kwam niet voor niets uit Groningen en zorgde voor een spannende wedstrijd. Via goed samenspel en mooie acties kon Harich de kleine voorsprong behouden. Het was voor het publiek een mooie wedstrijd dat tot het einde spannend bleef.

In de slotfase stond het 19-19. Harich bleef rustig. Door lange aanvallen te behouden kon Harich blijven scoren en stond het 20-22. Harich was nog niet klaar. Door goals van Jannie en Ype, die goed inviel, werd het uiteindelijk 20-24. De twee punten waren voor Harich! Zaterdag 2 Maart staat de wedstrijd tegen DTL om 19:30 in de Trime op het programma.

Harich 2 verloor na een spannende wedstrijd met 12-14 van de Parabool. Parabool blijft daar daardoor koploper in deze poule.