Harich 1 – Oranje Zwart 1

Na een mooie overwinning van Harich 2, was Harich 1 aan de beurt tegen Oranje zwart. De wedstrijd werd gefloten door Wietske Jongbloed-Spijkstra. Er was een wijziging in de basisopstelling, Jornt Elgersma mocht starten.

Harich begon de wedstrijd goed en kon de score openen. Nynke Oenema verzilverde een strafworp. De stand ging steeds gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd volop gescoord. Na afstandsschoten van Jannie Prins, Arend Siemonsma, Jacky Tuinier en Anouk van der Brug was de stand 5-5. Nadat er over en weer gescoord werd wist Jornt Elgersma een fraai afstandsschot te maken, zodat de stand weer gelijk werd 7-7. Dit bleek het wedstrijdbeeld de eerste helft beide teams konden niet meer dan 1 punt van elkaar los komen. De stand in de pauze was 12-12.

De eerst 15 minuten bleef de stand gelijk op gaan. Bij de stand 16-17 ging Harich los. Met doelpunten van Arjen Bergsma, Marike Meinsma en Jannie Prins werd het 23-17. Dit was een bepalend deel van de wedstrijd. Oranje zwart had hier geen antwoord op. Enige frustratie van een heer van Oranje zwart leverde een gele kaart op. Vervolgens was het Arjen Bergsma die in de tweede helft goed op schot was en het verschil kon maken. Harich speelde de wedstrijd goed uit, Wilma van der Bos, Freddy Bruinsma en Luut van Rijs werden nog als tactische wissels ingezet. Uiteindelijk wist Harich de wedstrijd in een klinkende overwinning te eindigen met 25-19. Het verjongde team van Harich raakt op elkaar ingespeeld en zijn blij met de eerste punten van het seizoen!

Volgende week reist Harich 1 af naar Nunspeet, waar ze Hellas treffen. Hellas staat na 3 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Nu Harich de eerste wedstrijdpunten heeft behaald, smaakt dit naar meer.