Harich 1-Oranje Zwart 1

KC Harich sleept een punt uit het vuur tegen Oranje Zwart

Zaterdag 8 februari stond er voor KC Harich weer een thuiswedstrijd op het programma. Harich 2 gaf het goede voorbeeld door het tweede team van Oranje Zwart met 18-15 te verslaan.

Met de eerder verloren wedstrijd tegen Oranje Zwart nog in het achterhoofd schoot de ploeg van coach Hans Meulman met scherp in de beginfase. Binnen een paar minuten stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord en was het Oranje Zwart nog niet gelukt een velddoelpunt te maken.

Ondanks dat Oranje Zwart zich inmiddels wat in de wedstrijd begon te knokken waren het Harichsters die het voortouw namen in de score. Met af en toe prachtige aanvallen en even zulke fraaie doelpunten kreeg het publiek in sporthal de Trime een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen gingen rusten met een 14-10 tussenstand.

Ook in de tweede helft ging Harich door met waar ze gebleven waren. De aanvallen begonnen zo af en toe wel wat stroever te draaien, maar nog steeds werd er met scherp geschoten. Dit resulteerde in een comfortabele 17-11 voorsprong, niets leek Harich van een overwinning te houden.

De korfballers uit Zwolle dachten hier echter heel anders over. Zij begonnen zich steeds beter in de wedstrijd te spelen door voornamelijk de gecreëerde kansen nu wel af te ronden, iets wat ze in de eerste helft nalieten. Stukje bij beetje kroop Oranje Zwart in de buurt van Harich, bij 22-22 stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Met nog een paar minuten op de klok leek de met scherp schietende Arend Siemonsma de Harichsters naar de overwinning te schieten. In de slotfase wist Oranje Zwart echter toch weer gelijk te maken en kregen beide ploegen nog enkele kansen om er met de overwinning vandoor te gaan. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 25-25.