Harich 1 – Olympia 1

Afgelopen zaterdag kwam Olympia uit Twijzel op bezoek in Balk. Olympia vecht nog tegen degradatie, waar Harich in de middenmoot bivakkeert. De vorige ontmoeting werd een nipte zege voor de Harichsters maar dat ging alles behalve gemakkelijk.

In de eerste minuten nam de ploeg uit Twijzel het initiatief. Harich had prima aanvallen maar verdedigend werden de nodige fouten gemaakt. Tot aan 2-4 bleef Harich er achteraan lopen maar door 2 afstandschoten van Arend Siemonsma kwam Harich weer gelijk. Harich begon prima te korfballen en door goals van Auke Veldman, Janneke Bruno en weer Arend Siemonsma liep Harich uit naar een 7-4 voorsprong. Harich wist dit de eerste helft prima vol te houden en zo kwam er een comfortabele 14-9 ruststand op het scorebord te staan in het voordeel van de Harichsters.

De tweede helft had Harich meer moeite met het vinden van de korf maar de ploeg van trainer/coach Peter de Groot bleef geconcentreerd verdedigen waardoor Harich de voorsprong kon uitbouwen naar 18-10. Bij Harich werd er gewisseld en Rienk Steunebrink maakte daarbij nog 2 mooie afstandschoten. De eindstand werd 21-13 voor de Harichsters.

Volgende week speelt Harich 2 om 18.30 in Balk tegen ROG. Daarna speelt Harich 1 tegen DTG