Harich 1 – Noordenveld 1

Harich, 19-10-2019 15.30 uur.

Wedstrijdverslag Harich 1 – Noordenveld 1

Harich komt tekort tegen Noordenveld.

De selectie van Harich trad afgelopen zaterdag thuis aan tegen twee bekende teams. Het tweede van Harich speelde om 14:00 uur een uitstekende wedstrijd tegen sterke tegenstander de Walden 4. In de tweede helft ging de stand gelijk op en waren de Harichsters aan de ‘betere hand’. Het waren de Harichsters die in de slotfase als sterkst uit de bus kwamen. In de letterlijk laatste seconden van de wedstrijd schoot Alie Klijnstra het winnende doelpunt door de korf.

Niet veel later startte het vlaggenschip van Harich tegen Noordenveld uit Roden. De ploegen zijn geen onbekende voor elkaar en treffen elkaar regelmatig in beide competities. Gezien de statistieken zou het een spannende wedstrijd moeten worden en zijn de teams aan elkaar gewaagd.

Harich begon de wedstrijd voortvarend. Het startende aanvallende vak kon makkelijk mooie kansen creëren en ronden dit prima af. Maar ook Noordenveld liet daarna van zich horen en zo ging de stand gelijk op in de openingsfase. Helaas voor Harich nam het aanvallend vermogen in het verloop van de eerste helft af. Harich was onzorgvuldig in de schotkeuzes, had te weinig loopvermogen en het dynamische spel was ver te zoeken. De scherpheid op de bal en tegenstander waren onvoldoende. Na 20 minuten hadden de Harichsters nog maar drie doelpunten voor en inmiddels zes tegen. Met een stand van 6-11 werd er uiteindelijk gerust.

Duidelijke woorden van trainer Hans Meulman moesten de spelers weer op het juiste spoor zetten. Er moest aanvallend zorgvuldiger worden gespeeld, ruimtes worden gezocht en meer dynamiek in het spel. Verder moest er gretigheid worden teruggevonden, daar waar de Harichsters eerder werden afgetroefd. De thuisploeg kwam beduidend scherper uit de kleedkamer en door drie doelpunten op rij weer terug op 9-11. De spanning leek terug in de wedstrijd, echter bleven verdere doelpunten voor Harich uit, waardoor geen aansluiting gevonden werd. Door een aantal wissels door Hans Meulman leek enige grip en aansluiting weer te komen, echter scoorde Harich in een belangrijke fase van de wedstrijd niet meer. Hierdoor kon Noordenveld eenvoudig uitlopen naar een ruime voorsprong van 11-18. Het tij kon niet worden gekeerd en in de laatste fase werd er nog een paar keer gescoord, eindstand 13-20. Al met al dag met twee gezichten. Een uitstekende prestaties van het tweede team en een teleurstelling voor het eerste dat te dik verliest en het nooit een wedstrijd heeft weten te maken. Volgende week alweer de laatste veld ontmoeting en afsluiting van het eerste deel veld. Hierna startten de nieuwe zaalcompetities. Graag tot ziens bij de afsluiting op het korfbalveld in Harich.