Harich 1 – Noordenveld 1

Afgelopen zaterdag moest Harich aantreden tegen Noordenveld in roden. Harich wat nog een kleine kans heeft op een kampioenschap moest deze wedstrijd winnen. Harich staat op de derde plek op drie punten achterstand op de nummer 1 K.V Quick 21, waar Harich komende zaterdag tegen moet spelen.

Harich moest er voor zorgen dat ze scherp aan de wedstrijd begonnen. En dat slaagde goed Harich wat vlot op voorstand kwam via Marja Bouma kon het initiatief nemen.  Noordenveld wat moeite had om Harich af te stoppen schroomde zelf ook niet om te scoren.  Er werd volop gescoord aan beide kanten wat al snel op een  4-5 stand resulteerde. Harich wat door bleef zetten en door een paar mooie afstandschoten van Janneke Bruno kon aardig loskomen van Noordenveld met 6-10.  Daarna stokte het even met de score van de Harichsters en kwamen de Rodenaren weer dichtbij en gingen ze met een 13-14 de kleedkamers in.

In de pauze werd gezegd dat we snel moesten uitlopen en de kleine kansjes rond de korf moesten eruit gehaald worden. Ondanks dat Noordenveld al snel het eerste doelpunt scoorde kon Harich daarna snel uitlopen. Harich wat vijf keer achter elkaar aan scoorde en de kleine kansjes van Noordenveld eruit hield kon dit niet volhouden. Noordenveld knokte zich terug en kon in de laatste minuut terug komen op een 21-21. Was het niet dat de debuterende Jannie Prins in de laatste seconden de winnende maakte.

Doordat  Quick 21 de punten niet kon pakken heeft Harich komende zaterdag om 15:30 nog kans op de eerste plaats. Als Harich wint en de nummer 2 K.V. Udiros de punten ook niet pakt tegen Noordenveld heeft Harich kans op de eerste plek.