Harich 1- Kinea 1

Zaterdag 20 januari speelde het eerste team van Harich voor de 3e keer dit seizoen tegen Kinea uit de Knipe, een bekende ploeg dus. Om bij de middenmoot te blijven en het gat naar onderen iets groter te maken was het zaak om vandaag van Kinea te winnen. Gezien de vorige wedstrijden moest dat ook gaan lukken, wel moest er vanaf het begin natuurlijk scherp gestart worden.

Dit was niet wat er gebeurde, Kinea wist gelijk 2 keer te scoren waardoor Harich gelijk tegen een achterstand van 2-0 aankeek. Arend was degene die de score weer gelijk zette. Harich kwam goed in de wedstrijd en wist de score uit te breiden naar een 7-4 voorsprong. De fase vlak voor rust ging het gelijk op. Harich verdedigde iets minder scherp, waardoor Kinea mee kon scoren. Vlak voor rust maakte Jacky een belangrijk punt waardoor er met 2 verschil de kleedkamers in werd gegaan.

In de rust werd gezegd dat het spel prima was;  veel kansen, mooie aanvallen. Als we zo door gingen was het wachten op doelpunten. En dat was wat er vlak na rust gebeurde, mooie aanvallen werden beloond met doelpunten. Hierdoor kwam de stand op 15-11 en was er een gaatje van 4 geslagen. Verdedigend moesten we zo doorgaan en aanvallend blijven scoren, dan konden we de wedstrijd beslissen. Toch was dit niet wat er gebeurde, Harich begon kleine foutjes te maken in de aanval waar Kinea volop van profiteerde. Bij een stand van 17-15 was het coach Peter de Groot die verschillende wissels inzette voor wat meer aanvallende dreiging. Dit pakte goed uit, Harich wist opnieuw een verschil van 4 doelpunten te maken. Kinea scoorde nog een aantal keer, maar kon niet meer bij komen. Er werd met 23-19 gewonnen door Harich.

Al met al een goed weekend voor Harich, ook het 2e team wist met 20-15 te winnen van De Parabool. Na 2 weekenden achter elkaar gewonnen te hebben wil Harich dit graag voort zetten tegen Sios. Volgende week wordt er om 20:00 gespeeld in Wolvega. Het 2e mag het opnemen tegen Drachten 4.