Harich 1 – It Fean 1

KC Harich komt tekort tegen it Fean/Boelenslaan

De korfballers van KC Harich beleven een stroeve competitiestart. Na een goede voorbereiding waren de verwachtingen hooggespannen. Maar na 6 wedstrijden vinden de Harichsters zich terug op de voorlaatste plaats. Wel zijn iedere keer de verschillen klein en lijkt het een kwestie van tijd dat het voor KC Harich de goede kant op gaat vallen.

Ook de wedstrijd tegen it Fean/Boelenslaan was weer zo’n wedstrijd. Op basis van de statistieken een gelijkwaardige tegenstander. Harich wist dus wat zich te doen stond. En vanaf het begin lieten ze er geen gras over groeien. Na een paar puike schoten van Myrthe Koopmans stond Harich met 2-0 voor. Ook it Fean/Boelenslaan gaf direct vanaf het begin vol gas. Binnen mum van tijd stonden ze weer op gelijke hoogte. En hierna wisten ze de wedstrijd ook naar zich toe te trekken en kwamen ze op 3-8 voorsprong.

Voor Harich tijd om de rug te rechten. Er werden betere aanvallen neergezet en de verdediging was beter onder controle. Er werd gerust met een tussenstand van 6-9.

Ook na rust bleef it Fean/Boelenslaan de bovenliggende partij. Ze creëerden veel kansen en wisten het aanvalsspel van Harich goed te ontregelen. De score werd weer uitgebreid naar 8-13. Vanaf dat moment verloor it Fean/Boelenslaan door een ongelukkige actie een van hun belangrijke heren. Voor Harich het moment om de aanval in te zetten. Het werd weer een wedstrijd en op 13-14 lag de wedstrijd weer helemaal open. Harich kwam zelfs op gelijke hoogte, maar deze treffer werd afgekeurd. Vervolgens gooide it Fean/Boelenslaan de wedstrijd in het slot en zette de eindstand op het bord. 13-15.

Wederom geen overwinning voor de Harichsters. Zaak om aan het zelfvertrouwen te werken en de neuzen weer dezelfde op te krijgen. Volgend weekend staat er een belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter KV Leeuwarden op het programma.