Harich 1 – HHV 1

Harich pakt punten tegen HHV.

Afgelopen woensdag kwam HHV 1 en 2 uit Hollandsche veld op bezoek in Balk voor de inhaalwedstrijd tegen Harich 1 en 2. Harich 2 startte 19.30 uur en wist te winnen met 22-18! HHV behaalde tot op heden een 7 e plek op de ranglijst. Harich wist twee plekken hoger te staan. Dit wilde niet zeggen dat er met twee vingers in de neus gespeeld kon worden. Harich moest net als de week ervoor, collectief gaan spelen. Dit is wat Harich op dit moment sterk maakt.
Rond 20.45 uur begon de wedstrijd van Harich 1. De start was scherp, er werd meteen 2 maal gescoord met doelpunten van Nynke Oenema en Freddy Bruinsma. Helaas gaf HHV vlot antwoord en kon zelfs een voorsprong uitbouwen naar 2-5. Ook dit was weer van korte duur; Harich was zuiver in hun schoten waardoor het op gelijke hoogte kwam. Tot aan de rust werd er gelijk opgaand gescoord, er werden vele vrije ballen genomen door de uitploeg en dit resulteerde in een gelijke stand bij rust van 11-11.

Na rust was het zaak om verdedigend op iets andere wijze door te gaan, met iets meer druk te geven en ervoor zorgen geen overtredingen te maken, eigen kansen te pakken en voornamelijk af te ronden. Dit lukte. De Harichsters wisten een klein gaatje te slaan en deze voorsprong te behouden tot aan het einde van de wedstrijd.
Eindstand: 23-18 Gescoord werd er door:

Jacky Tuinier en Arend Simonsma 6x, Janneke Bruno 5x, Freddy Bruinsma en Froukje van der Wal 2x, Nynke Oenema en Auke Veldman elk 1x.