Harich 1 – HHV 1

Op zaterdag 2 juni speelde Harich de laatste wedstrijd van het seizoen tegen HHV uit het Drentse Hollanscheveld. Ook het tweede moest tegen HHV, voor het tweede stond er meer op het spel dan voor het eerste. Bij winst en puntverlies van Rog zou het kampioenschap betekenen. Helaas voor Harich won Rog haar wedstrijd en bleef Harich op onderling resultaat tweede. Wel  was er een bijzonderheid die niet aan iedereen voorbij mag gaan, Jacob Schotanus speelde zijn laatste wedstrijd in de selectie van Harich en kreeg onder een indrukwekkend applaus zijn publiekswissel.

Dan de wedstrijd van Harich 1, de laatste weken stond er niks meer op het spel, de kampioen is al een paar weken bekend en ook de degradanten weten al waar ze aan toe zijn. Toch wil je als sportman het seizoen voldaan en dus met winst afsluiten, waren woorden van Harich trainer Peter van der Goot. Vooral thuis voor de veldafsluiting is dat wel een sportieve plicht.
Toch startte Harich wat slordig, veel overtredingen tegen en aanvallend werd er weinig gecreëerd. De gasten gingen de eerste 10 minuten aan de leiding met 4-6. Bij deze stand viel Rienk Steunebrink uit, hij zou sowieso worden gewisseld want ook voor hem betekende dit de laatste wedstrijd voor Rienk, hij werd vervangen door Arjen Bergsma.  Beetje bij beetje kwam Harich beter in de wedstrijd en waar Harich de eerste 10 minuten moeite mee had, ging dat nu beter. Van 6-6 werd de achterstand omgezet naar een voorsprong van 10-8.  Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd want er gebeurde van alles, ook had de scheidsrechter zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. Met veel strafworpen en vrije ballen tot gevolg, bij een ruststand van 15-14 werd ook dit benadrukt, dat Harich de gasten in de wedstrijd houdt door het maken van vele kleine overtredingen die benut worden door HHV.

Gelijk in de tweede helft wist HHV de gelijkmaker te maken en zo de wedstrijd steeds spannend te houden. Luut van Rijs werd ingebracht om meer kracht onder de korf te krijgen. Dit pakte goed uit want Harich wist langere en geduldigere aanvallen op te zetten, en ook verdedigend werden de duels nu vaker gewonnen.  Verschil in de stand leverde dit helaas niet op, in de eerste helft waren beide ploegen scherper. Toch bleef het voor het vele publiek langs de kant een boeiende wedstrijd om te kijken. Ook al stond er voor beide ploegen niks meer op het spel, ze gaven zich niet gewonnen. Gelukkig voor Harich konden ze de voorsprong wel steeds vasthouden. Op een stand van 23-21 werden er nog 3 spelers aan de kant gewisseld omdat ook zij hun laatste wedstrijd speelden.
Janneke Bruno, Froukje van der Wal en Auke Veldman kregen hun publiekswissel. Met nog 5 minuten te spelen bleef de stand in het voordeel van Harich, eindstand 24-22.
Johan van Dijk, speler van Harich A1 maakte zijn debuut in het eerste, volgend jaar zal hij doorstromen naar de selectie en kon zo mooi even ruiken aan het grote werk.