Harich 1 – Granaet 1

Harich wint doelpuntrijk en spannend duel

Afgelopen zaterdag moest Harich het opnemen tegen de Granaet uit Dokkum.  Net als altijd tegen de ploeg uit Dokkum werd het weer spannend en vielen er vele doelpunten aan weerszijden.

Nadat het tweede team van Harich met ruime cijfers had gewonnen mocht ook het eerste team aantreden op deze mooie zonnige middag. De Granaet maakte het eerste doelpunt van de middag maar Arjen Bergsma scoorde door een afstandschot direct de 1-1. De ploeg uit Dokkum kwam nog 1 maal op voorsprong maar daarna namen de Harichsters het initiatief. De doelpunten vielen over en weer maar Harich kon de voorsprong uitbouwen tot een 8-4. Beide ploegen bleven mooie aanvallen opzetten en mooie goals maken. Harich ging met de beste papieren de rust in met een comfortabele 13-9 voorsprong. Trainer Coach Peter de Groot hamerde er  in de rust op dat er scherp moest worden blijven verdedigd en minder fouten moesten worden gemaakt.

De tweede helft verliep even anders voor Harich. Het gat bleef nog even 4 punten en een afstand schot van Jannie Prins maakte er zelfs nog 16-11 van in het voordeel van Harich. Bij  Harich bleef de productie steken en de Granaet scoorde 4 maal op rij waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. Tot aan 28-28 bleef het gelijk opgaan. Het was stuivertje wisselen. Arjen Bergsma forceerde in de laatste seconden een strafworp en zo stond Harich aan de goede kant van de score.  In een aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 29-28 voor de thuisploeg.

Volgende week spelen Harich 1 en 2 tegen Sparta uit Zevenhuizen.