Harich 1 – Flamingo’s 1

Harich weet weer te winnen.

Afgelopen zaterdag kwam de Flamingo s uit Buitenpost op bezoek bij de Harichsters. Zij zijn gepromoveerd uit de derde klas vandaan en staan nog onderaan met 0 punten. In de voorbereiding van het veld is er nog geoefend tegen de ploeg uit Buitenpost. Ook het tweede team van Harich speelde tegen de Flamingo s. Het werd na een spannende eindfase gelijk. De Flamingo s heeft net als Harich een jonge enthousiaste korfballende ploeg staan, wat garant staat voor een heerlijk middagje korfbal.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en er werden aan beide kanten mooie aanvallen opgezet. Helaas konden beide ploegen de korf maar moeilijk vinden. En zo stond het na een kwartier korfballen nog maar 1-1. De gehele eerste helft bleef het maar moeilijk om te scoren waardoor het spannend bleef. Harich ging met een kleine voorsprong rusten.

In de rust werd er besproken dat er iets meer rust in de afronding moest worden gezocht en dan de doelpunten zouden gaan vallen. Het spel was prima.

In de tweede helft begon Harich iets gemakkelijker te scoren en verdedigend bleef het bij zijn taken. Met name Jannie Prins en Arend Siemonsma wisten de korf gemakkelijk te vinden en Harich had met nog 10 minuten op de klok een voorsprong van 4 doelpunten. De Flamingo s zette nog aan en maakte het nog spannend. Harich won uiteindelijk met 17 – 16 en staat er goed voor met uit 4 wedstrijden 6 punten. Harich hervat op 12 januari de competitie weer uit tegen ROG uit Groningen. Het tweede team van Harich reist dan af naar Grou en speelt tegen Mid Fryslan.