Harich 1 – Flamingo’s 1

Afgelopen zaterdag mocht Harich starten tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Harich 2 wist niet de winnen van de Flamingo’s en eindigde met 13-17.

De Flamingo’s staan onderaan de ranglijst, maar verliest alles net. Dat bleek al snel waar te zijn. De Flamingo’s begonnen sterk en stonden 3-0 voor. Harich vond het moeilijk om met hun spel om te gaan. Coach Hans Meulman zette een time out in en riep de ploeg bij elkaar. Dat was een goede zet. Harich scoorde en stond 4-3 voor. Harich en de Flamingo’s gingen gelijk op tot een seconde voor de pauze scoorde Arend Siemonsma de 9-7.

In de pauze kwamen de vakken bij elkaar en moesten de sterke en zwakke punten bespreken. Tien minuten na het start signaal van de tweede helft scoorde Jornt Elgersma een belangrijk doelpunt. Het stond nu 10-8 voor Harich. Harich wist door doelpunten van Anouk van der Brug en een toverbal van Marike Meinsma en gat te slaan van 15-9. De Flamingo’s kwamen nog dichterbij, maar Harich wist te winnen met een eindstand van 16-14.

Volgende week reist Harich af naar Norg tegen Noordenveld. Dat belooft gezien de uitslagen een spannende wedstrijd te worden.