Harich 1 – Emmeloord 1

Zaterdag 1 juni stond de laatste thuiswedstrijd voor Harich op de planning. Om 15:30 mocht Harich 1 starten tegen Emmeloord 1. Een lastige wedstrijd. De vorige speelronde had Harich ook net verloren. Harich had dus wat goed te maken.
Harich begon sterk en stond al gauw 7-2 voor. Het mooie weer deed Harich goed. Emmeloord begon aan het eind van de eerste helft mee te scoren en Harich moest hun hoofd erbij houden. Door een paar mooie doelpunten kon Harich voorsprong houden. Vlak voor rust kwam Emmeloord erg dichtbij met nog maar 2 doelpunten verschil. Gelukkig wist Harich te scoren en gingen ze de rust in met 12-9.

Na de pauze moest Harich zorgen dat ze verschil maken om de voorsprong te houden. Helaas wist Harich na een aantal goede aanvallen de korf niet te vinden en begon Emmeloord goed. Ze wisten te scoren. Vlak voor het eind signaal ging het gelijk op. Harich moest winnen om veilig te zijn voor degradatie. Het werd een spannende laatste minuut met op de het scorebord 18-18. De laatste secondes gingen in een Jannie Prins besloot te schieten en die scoorde! 19-18 voor Harich! De scheids floot de wedstrijd af en Harich kon beginnen met feest vieren!

Volgende week speelt Harich de laatste wedstrijd tegen Udiros om 16:00 uur in Nieuwehorne.