Harich 1 – DTL 1

Zaterdag 13 mei moest het vlaggenschip van KC Harich thuis spelen tegen DTL uit Hantum. De rode lantaarndrager uit Hantum kon het eerste gedeelte van de 1e helft aardig bijblijven tot een stand van 7-5 in het voordeel van Harich. Harich zette de wedstrijd in de volgende versnelling en liep met verzorgd korfbal uit naar een stand van 18-9 toen de scheidsrechter floot voor het einde van de 1e helft.

Het was zaak iets minder onnodige overtredingen tegen te krijgen en qua scoren lekker zo doorgaan aldus het devies van trainer Jan Visser.

In het eerste bedrijf van de tweede helft kon Harich moeizaam tot scoren komen en DTL wist de korf wel te vinden echter de voorsprong was dermate groot dat er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht hing. Na een verfrissend buitje op deze warme zaterdagmiddag werd Harich weer wakker en wist de bal weer door de korf te krijgen. Nynke Oenema ruilde in de tweede helft van plaats met Jannie Prins. Jannie was nog maar net binnen de lijnen of de bal hing al in het mandje. De score werd uitgebreid naar een stand van 27-15. Marja Bouma had nog niet gescoord, kreeg een mooie kans en benutte deze feilloos. De wedstrijd werd, na een x aantal pogingen de 30 doelpunten te halen(wat mislukte), afgefloten op een stand van 29-16.

Na de wedstrijd was er het heite en memme korfbal, draaiend rad en er was lekker eten van de skottelbraai, het was goed georganiseerd en iedereen heeft zeer genoten. De opbrengsten van de activiteiten komen ten goede aan de crowdfunding, wil je KC Harich hierbij steunen kijk dan op www.kcharich.nl en klik op de link crowdfunding.