Harich 1 – DTG 1

Afgelopen zaterdag 10 februari werd weer de derby tussen KC  Harich en DTG gespeeld. Dit zijn altijd sensationele wedstrijden met veel publiek en veel strijd. Zo ook deze keer. Tijdens de eerste ontmoeting in dit zaalseizoen was DTG duidelijk de bovenliggende partij. Er werd toen met dikke cijfers gewonnen van de Harichsters. DTG stond vooraf op de derde plek met 16 punten. Voor hen waren de punten nog van belang zodat ze het de nummers 1 en 2 nog moeilijk konden maken. Voor Harich stond er niets meer op het spel, behalve de eer natuurlijk! Zij waren na de eerdere nederlaag tegen DTG zeer gebrand om deze wedstrijd te winnen. En dat was vanaf de eerste minuut ook te zien. Harich schoot uit de startblokken en zat er boven op. Harich opende de score met een afstandsschot van Jacky Tuinier. Maar door een slimme actie van Mirthe Visser bij het nemen van een vrije bal werd er gescoord uit een strafworp door DTG. Toch waren het de Harichsters die duidelijk de bovenliggende partij waren. Er werden fraaie aanvallen opgezet, waaruit mooie doelpunten werden gemaakt door Arend Siemonsma, Jannie Prins en wederom Jacky Tuinier. Hierdoor kwam de stand op 6-2 in het voordeel van Harich. DTG raakte echter niet van slag en slaagde er zelfs in om de stand terug te brengen naar 6-5. Gezien het wedstrijdbeeld was de stand op dat moment niet een juiste weerspiegeling van de wedstrijd. Harich bleef feller en vocht voor elke bal. Deze wedstrijdbeleving miste DTG wat resulteerde in een ruststand van 8-5 in het voordeel van Harich.  Ook na de rust waren het de Harichsters die als eerste scoorden en uit liepen naar een stand van 12-7. Ondanks het degelijke verdedigen van Harich kon DTG de stand terug brengen 12-10. De sfeer in de wedstrijd werd wat grimmiger maar Harich bleef hun eigen spel spelen. En wist door geduldig aan te vallen opnieuw te scoren. Echter DTG gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 15-13. Tot aan de laatste minuten bleef het spannend, maar door twee doelpunten van Harich werd het uiteindelijk 17-13 in het voordeel van de Harichtsters.

DTG staat met nog twee wedstrijden te spelen op een derde plek met 16 punten en Harich staat vierde op de ranglijst met 14 punten. Voor beide ploegen staan er echter geen belangen meer op het spel.

Zaterdag 17 februari speelt DTG thuis tegen Rodenburg om 18.45 uur en Harich speelt in Zuidwolde tegen ZKC ’19 om 19.50 uur.