Harich 1 – De Waterpoort 1

Zaterdag 26 september stond Waterpoort 1 op het programma. Afgelopen zomer hadden we de Sneekers al op bezoek, want we hadden 3 kamp samen met DTG en de Waterpoort. Ze bleven een nacht op het Harichster korfbalveld slapen en volgende dag stond er een training en een toernooi op het programma. Harich was de Waterpoort toen te sterk af en won op het nippertje.

Op de trainingen had trainer Hans Meulman ons aanwijzingen gegeven hoe we het spel konden spelen en dat het spel niet voorspelbaar werd en er mooie kansen konden worden gecreëerd. We wisten dat de Waterpoort  lastige tegenstanders waren met een paar sterke heren en dames er tussen. ‘Dichtbij blijven en niet laten lopen, want ze schieten zuiver’.

De wedstrijd ging beginnen en het eerste doelpunt werd gescoord door Anouk van der Brug, maar Waterpoort scoorde al snel de 1-1. De vijf minuten daarna was het nog spannend en scoren we na elkaar tot de 3-4.  Hierna gaven we de tegenstanders te veel ruimte, waardoor ze veel van afstand konden schieten en dan benutten ze. Jacky Tuinier, Jornt Elgersma en Femke van der Brug wisten nog een doelpunt te scoren en bij de pauze stond het 6-14 voor Sneek.

Zes doelpunten in 1 helft zijn te weinig en dat wisten we. Er moest iets gebeuren om de wedstrijd nog te redden. We kregen een paar schoppen onder ons kont en een goede peptalk, want de wedstrijd was nog niet verloren. Ype Breeuwsma brak het ijs van de tweede heeft en scoorde de 7-14. In de aanval hadden we moeite om de juiste kansen te kiezen. De bal was vaak naar 1 schot kwijt, waardoor we de tweede kans niet meer konden creëren. Waterpoort wist wel de kansen af te maken en de eindstand stond op 11-24 voor de Waterpoort.

Volgende week nieuwe kansen en staat de wedstrijd tegen Club Brothers 1 om 16:00 in Groningen op het programma.