Harich 1 – De Granaet 1

Harich weet niet te winnen van kampioenskandidaat.

Afgelopen zaterdag moest Harich het opnemen tegen de Granaet uit Dokkum. Met nog 2 wedstrijden te gaan kwam de medekoploper in de 2e klasse B gespannen naar de Trime. Bij winst zouden ze blijven meedoen om het kampioenschap. Bij verlies zou het afhankelijk worden van het resultaat van Quick 21 uit Oudega Sm. Voor Harich was het alleen nog de eer die op het spel stond. De uitwedstrijd werd met 23-18 verloren en daardoor had Harich nog wat goed te maken Helaas wist Harich geen vuist te maken tegen het jonge en technische team uit Dokkum.

Harich begon sterk aan de wedstrijd en wist met een afstandschot van Janneke Bruno gelijk de leiding te nemen. De Granaet kon zich toch al snel over de zenuwen heen zetten en wisten ook de opening in de korf te vinden. Pas bij 3-5 werd er voor het eerst een gaatje geslagen door de gasten. Door wat domme fouten kregen de Harichsters te makkelijk doelpunten tegen, waardoor er een 4-8 tussenstand op het bord kwam. Dit was het moment dat Harich aan moest haken om ervoor te zorgen dat de wedstrijd niet nu al  gespeeld was. Dat kon gelukkig ook worden gedaan. Doormiddel van 3 afstandschoten en een doorloopbal wist Harich de stand in een paar minuten weer gelijk te trekken (8-8) en kwamen de zenuwen aan Dokkumer zijde weer wat terug. Harich zag kansen om door te drukken, maar moest toekijken hoe de gasten in een mum van tijd ook weer uitliepen naar 10-13. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd geconcludeerd dat er wel degelijk kansen waren om de punten in Harich te houden. Geconcentreerder verdedigen, kansen afronden en meer dreiging in de aanval. In de 2e helft bleek dat de gasten door goede aanvallen en prima verdedigen de voorsprong niet weg gingen geven. Het werd al snel 11-16. Matteo Bergsma kwam binnen de lijnen en wist z’n eerste kans gelijk te benutten waardoor het verschil weer op 4 kwam. Harich wist niet meer dichterbij te komen in de 2e helft doordat met name de heren van Granaet met scherp schoten. De Dokkumers liepen uit naar een verschil van maximaal 8 doelpunten op 17-25. De ingevallen Jannie Prins wist nog een laatste eindspurt in te zetten gevolgd door doelpunten van Matteo en Jacky. Uiteindelijk werd de uitslag 21-27 in het voordeel van de kampioenskandidaat.

Volgende week zaterdag speelt zowel Harich 1 als Harich 2 haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen in Hollandscheveld tegen HHV. Om het zaalseizoen goed af te sluiten zal Harich willen winnen van het reeds gedegradeerde HHV.