Harich 1 – Altijd Kwiek 1

Harich pakt punten tegen hekkensluiter
Zaterdag 18 april, een zonnige dag op het korfbalveld van Harich. Tegenstander was Altijd
Kwiek, zij stonden nog puntloos onderaan. Hier moest Harich dus 2 punten pakken en dat
deden ze! De score werd geopend door Matteo Bergsma. Nog geen minuut later wist wederom Matteo
Bergsma de korf te vinden met een fraaie doorloopbal. Nu wist ook Altijd Kwiek de korf te
vinden. Gelukkig waren de gebroeders Bergsma aardig op dreef, want ook Arjen Bergsma
wist meerdere malen te scoren. Harich wist met vlotte en goed draaiende aanvallen de korf
veelvuldig te vinden. De één nog mooier dan de ander. Hierdoor werd de voorsprong op
Altijd Kwiek steeds groter. Ook in de verdediging was Harich sterk. Na één schot van Altijd
Kwiek was de bal vaak alweer in handen van Harich.
Na de pauze wist Harich het verschil nog ruimer te maken. Froukje van der Wal en Auke
Veldman wisten beiden een afstandschot af te ronden. Hiermee zetten zij de stand op een
geruststellende 17-8. Jacob Schotanus en Arend Siemonsma kwamen de laatste vijf minuten
nog binnen de lijnen. Jacob Schotanus wist in de laatste minuten nog tweemaal te scoren,
hierdoor werd de eindstand 21-11.

Matteo Bergsma 9x; Arjen Bergsma 5x; Jacky Tuinier, Froukje van der Wal & Jacob Schotanus