Granaet 1 – Harich 1

Dokkum, 07-03-2020 17:55 uur.

Ondermaats Harich onderuit in Dokkum
De selectie van korfbalclub Harich reisde af naar Dokkum om het daar op te nemen tegen de selectie van korfbalvereniging de Granaet. Voor beide partijen waren de belangen erg groot. Winst was nodig om naar boven te kunnen blijven kijken. Zowel het tweede als het eerste van Harich kwamen tekort tegen de Dokkumers.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Harich 1 zagen de spelers het tweede verliezen. De eindstand enigszins geflatteerd maar wel een terecht verlies, 25-18. Het eerste van Harich speelde een vijf punten wedstrijd. Bij winst waren ze vijf punten los van de Granaet, dat op zevende plaats staat. Verliezen dichtte het gat tot één punt.

De wedstrijd startte scherp en fanatiek door beide ploegen. Er werd mooi korfbal gespeeld en door het dynamische spel creëerde Harich prima kansen. Een gelijk opgaande strijd in de eerste 20 minuten van de wedstrijd was aan de orde, waarbij de Harichsters telkens als eerste op voorsprong kwamen. Eind eerste helft stokte de dynamische machine van Harich en werden kansen moeizaam gevonden. Vlak voor rust wisten de Dokkumers nog eenmaal te scoren en werd het rustsignaal ingeblazen met een stand van 7-6.

In een zaalwedstrijd was is dit zeker geen goede stand en beide ploegen ontbrak en in de laatste fase ook aan scherpte. Dit waren ook de woorden van trainer en coach Hans Meulman. Het spel zoals dit gespeeld werd in de eerste twintig minuten moest worden hervat om een kans te maken tegen het stroeve spel van de Granaet. Na rust stond de gelijkmaker na drie minuten op het scorebord. De Graneat pakte daarna de wedstrijd volledig in en scoorde een serie van vier doelpunten op rij. Dit gat kwam Harich niet meer te boven. Vrijwel alle spelers van Harich leverden een ondermaatse prestatie en was niet opgewassen tegen het prima spelende Dokkum. In een stroeve slotfase, waarbij Harich zich enigszins nog herpakte, kon de ploeg nog terugkomen tot een stand van 14-11 wat de eindstand bepaalde.

Al met al een slecht weekend voor de selectie van Harich. De directe concurrenten van Harich deden goede zaken door te winnen. Hierdoor wordt er naar onderen gekeken en zullen er nog broodnodige punten gepakt moeten worden om lijfsbehoud in de tweede klasse. Harich wil dit zaterdag a.s. doen, daar waar de Harichsters nog wat hebben goed te maken in de mooiste wedstrijd die er bestaat: Harich – DTG. De derby van Gasterlân! Aanvang van de wedstrijd, die gesponsord wordt door Anne Bergsma van Autoland van den Brug, is 20.10 uur in sporthal de Trime te Balk.