Granaet 1 – Harich 1

Harich heeft het zwaar in Dokkum

Afgelopen zaterdag moest de selectie van Harich afreizen naar Dokkum om daar aan te treden tegen de Granaet 1 en 2. De wedstrijden tegen de formaties uit Dokkum staan altijd garant voor veel spanning en strijd. Zo ook deze zaterdag. Het tweede wist na een enorme achterstand in de 1e helft de schade niet meer goed te maken in een prima 2e helft. Ze verloren met 17-12.

Om half 4 was het tijd voor het eerste.

Op het zware veld was het de thuisploeg die de score opende. Harich werd iets later wakker, maar kon na een 3-0 achterstand de achtervolging inzetten. Via doelpunten van Freddy, Arjen en Marike kwam Harich terug tot 5-4 en werd er gerust bij een stand van 9-7 . In de kleedkamers werd vooral de strijdvaardigheid geprezen en werd er een plan bedacht om de punten mee te nemen naar Harich. Vooral via onze dames waren er veel kansen op doelpunten en de heren van de Granaet moesten kort gehouden worden.

Na de rust waren het met name de dames van Harich die dit plan ten uitvoer brachten.  De achterstand werd omgebogen in de eerste voorsprong  door 2 goals van Femke en 1 van Marike

Toch waren de Dokkumers nog niet verslagen. Met name de heren schoten met scherp. Met veel druk op de schoten probeerde Harich de thuisploeg te ontregelen, maar de heren bleven scoren.

Op 12-10 miste Harich een strafworp wat de volgende aansluiting  had moeten zijn. Wederom wisten de dames dit foutje te herstellen. Harich was weer terug in de wedstrijd. Zou het dan toch lukken om in de laatste fase de punten mee te nemen naar huis? Nee… De Granaet had nog een slotoffensief in gedachten en liepen zo toch weer uit naar een voorsprong van 5 doelpunten 16-11. In het restant van de wedstrijd kon Harich dit verschil niet meer goed maken en eindigde deze wedstrijd bij een stand van 20-16. Na dit resultaat staat Harich gedeeld 6e en moeten er nog wel een aantal punten gepakt worden om niet nu al in degradatiezorgen te komen. Volgende week speelt Harich thuis een belangrijk duel tegen Noordenveld. Beide ploegen hebben tot nu toe 3 punten weten te behalen.