Flamingo’s 1 – Harich 1

Harich ondermaats in Buitenpost

Zaterdag 9 maart speelde de selectie van Harich in Buitenpost. Nadat we het tweede zagen verliezen, mocht het eerste aantreden tegen KV Flamingo’s. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd liet beginnen werd er eigenlijk meteen al niet gespeeld met de scherpte en overtuiging die we nodig waren. Van 1-1 konden we 2-4 maken, maar vanaf hier maakte Flamingo’s 4 goals achter elkaar. Door onnodige overtredingen en onvoldoende scherpte moest Harich achter de feiten aanlopen. We kwamen nog op 6-6, maar uiteindelijk was de ruststand 10-7.

Coach Peter de Groot vertelde dat er met meer overtuiging, discipline en scherpte moest worden gekorfbald. Er werden onnodige overtredingen gemaakt en het baltempo was te laag. Echter kon Harich dit niet goed genoeg doorzetten.

We kwamen de kleedkamer uit en er werd direct gescoord door Harich. Helaas had Flamingo’s meteen een antwoord klaar en het gat werd vergroot. Het was ondertussen 13-9 en Harich kon verschillende keren op twee punten achter komen. Er werden wissels ingebracht die goed uitpakten en Harich begon beter te spelen. Van 20-17 werd het 20-20 en Harich kreeg moed om toch nog punten mee te nemen uit Buitenpost. Helaas was dit niet het geval en wist Flamingo’s de korf nog een keer te vinden en werd er verloren met 21-20.

Harich verloor terecht doordat we simpelweg niet op ons niveau speelden. Volgende week speelt het tweede tegen Mid-Fryslân 4 en het eerste treed aan tegen ROG 1 uit Groningen. We hopen dan het niveau weer op te pakken en een mooie wedstrijd neer te zetten!