DTL 1 – Harich 1

Na een fantastische midweekse bekerwedstrijd speelde Harich afgelopen weekend weer een gewone competitiewedstrijd. Ditmaal was hekkensluiter DTL uit Hantum de tegenstander voor de nog ongeslagen koploper. Harich was op twee plekken gewijzigd in de opstelling. Arend Siemonsma en Matteo Bergsma waren afwezig en werden vervangen door Luut van Rijs en Arjen Bergsma.

In de eerste aanval kwam harich gelijk op voorsprong door een doelpunt van Janneke Bruno, helaas kwam er geen gevolg van een goede start. Aan beide kanten werd er moeilijk gescoord en het was dan ook een rommelige start van de wedstrijd. Harich kon maar niet loskomen van een stug DTL. Het gat van twee doelpunten kon niet worden uitgebreid wat resulteerde in een 5-7 voorsprong met rust. Opdracht van coach Jan Visser was duidelijk; hard blijven werken, geconcentreerd blijven in de verdediging en dan komt de ruime voorsprong vanzelf. Harich kwam dan ook snel op een voorsprong van 4 punten door doelpunten van Janneke, Luut, Arjen en Auke. Harich had dus z’n gewenste ruime voorsprong, maar kon maar niet in de flow komen die ze dit seizoen zo sterk maakt. Uiteindelijk werd de voorsprong uitgebouwd naar een 12-17 eindstand. Harich pakt dus weer twee punten en blijft daardoor als gepromoveerde ploeg nog steeds koploper.

Gescoord namens Harich werd gedaan door: Auke Veldman en Janneke Bruno 4x, Jacky Tuinier 3x, Arjen Bergsma, Luut van Rijs en Marja Bouma 2x, Marije Reijenga 1x