DTL 1 – Harich 1

Harich wint moeizaam in Holwerd

Afgelopen zaterdag ging de selectie van Harich naar Holwerd toe. Het tweede, dat daarvoor al in Oentsjerk 2 punten had behaald, was ondertussen ook aangekomen. De trainer/coach had een wijziging doorgevoerd in de basisopstelling, Peter Veldman mocht vandaag beginnen. We wisten dat DTL een ploeg was die het spel graag vertraagde en lang aan kon vallen en dit was toch wel te merken.

Harich vond het lastig om te scoren. De korf was moeilijk te vinden en de schoten zaten ons ook niet echt mee. DTL kon het spel toch best aardig vertragen, wat ze graag wouden. De ploeg uit Holwerd kwam 4-1 voor en er werden gewoonweg niet genoeg doelpunten gemaakt. Vlak voor rust maakte Femke gelukkig de 5-3, maar 3 goals bij rust is natuurlijk veel te weinig.

Harich moest en zou de punten vandaag mee naar huis nemen, DTL is in principe een ploeg die Harich onder zich moet houden. Meteen na de rust maakte Harich de 5-4, een goed begin van de 2e helft. Echter kon Harich het scoren helaas niet doorzetten op de manier we zouden willen, maar het vertrouwen ging niet verloren. Het werd 6-6 en het ging gelijk op tot 9-9. Ook voor de scheidsrechter was het een hectische wedstrijd en het zat ons ook niet altijd mee. Gelukkig kon Harich de 10-12 maken en toen Arjen de 10-13 maakte was het gedaan voor DTL. Een wedstrijd met heel weinig goals, maar zoals vaak werd gezegd: ‘’punten zijn punten’’. Gelukkig voor het eerste en tweede dat er beiden punten zijn behaald, het tweede won met 19-22 van De Wâlden. Beide ploegen hebben nu 4 punten uit 3 wedstrijden, wat best prima is.

Volgende week spelen Harich 1 & 2 beiden thuis tegen Flamingo’s. Om 14.05 en 15.20 treden zij aan tegen de ploeg uit Buitenpost.