DTG 1- Harich 1

Na een gelijk spel tegen Spannum van vorige week, stond afgelopen zaterdag 8 oktober de eerste derby van het veldseizoen 2022/2023 op programma. Harich ging op bezoek bij DTG uit Wijckel. Een altijd beladen wedstrijd, zo ook deze keer!

DTG begint de wedstrijd goed en forceerde meteen in de eerste aanval een strafworp 1-0 voor DTG. Harich had hier snel antwoord op en Alie scoorde de 1-1 met een vrijebal. Daarna zet DTG mooie aanvallen op en scoren zij de 2-1 en 3-1. Er wordt hard gestreden door de beide teams, waardoor het er fysiek af en toe hard aan toe gaat. Peter maakt met een mooi afstand schot en brengt de stand op 3-2. Maar DTG neemt het voortouw en scoort de 4-2. Hierna maakte Jornt de stand gelijk door twee mooie doelpunten te maken. Na deze doelpunten lukt het Harich niet om de voorsprong te krijgen en de kansen te benutten. Er worden lange aanvallen gespeeld maar helaas geen doelpunten. Dit geeft DTG de mogelijkheid om de stand naar 6-4 te brengen. Jornt maakt voor de pauze de 6-5 met een afstandsschot.
Trainer Hans Meulman geeft in de pauze aan dat het een harde strijd is, en dat Harich zich meer aan de afgesproken en taken moet houden. Met vertrouwen wordt de tweede helft gestart.

DTG begint de tweede helft vrij snel met een doelpunt. Dit brengt de stand op 7-5. Doordat beide teams gretig op de bal zijn en in het spel, is het de scheidsrechter die regelmatig moet fluiten voor een overtreding. Waardoor er dan een vrijebal en/ of strafworp wordt gegeven. Johan van Dijk wordt gewisseld aan de kant van Harich, hierdoor lijkt Harich meer grip op de wedstrijd te krijgen. Ype scoort voor Harich de 7-6 met een afstandsschot, waarna Myrthe een strafworp mee krijgt en de stand weer gelijk maakt. Na de vakwisseling scoren Jornt en Nynke aansluitend de 7-8 en 7-9, dit brengt Harich op een voorsprong. Maar de strijd is nog niet gestreden want een dame van DTG schiet hem van ver afstand raak. De strijd gaat hierna door, Harich en DTG scoren om en om tot de 9-11. Harich krijgt in deze fase van de wedstrijd moeite met het afronden van de kansen. Waar DTG niet veel ruimte nodig heeft en de tijd krijgt om de kansen af te ronden. DTG scoort op dat moment nog 2 afstandschoten en trekt hiermee de score weer gelijk. Hierna volgen nog spannende laatste minuten tot de scheidsrechter het eindsignaal fluit. De derby is afgesloten met een gelijkspel van 11-11.

Na de winter kunnen we ons verheugen op de volgende derby die dan in Harich plaats zal vinden.